Μενού

Βούρτσες για Χάσκι

Shares 0

Με παχιά τριχώματα που τα κρατάνε ζεστά μέχρι και στις πιο ακραία ψυχρές καιρικές συνθήκες, τα Husky, χωρίς καμία έκπληξη, μαδάνε υπερβολικά. Όπως πολλά μακρύτριχα ζώα που ζουν σε ψυχρά περιβάλλοντα, τα Χάσκις έχουν διπλό τρίχωμα: από εξωτερικές τρίχες που τους δίνουν το χρώμα και την εμφάνισή τους κι μια μαλακή εσωτερική συστάδα για να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος. Αυτή η στρωμάτωση βοηθάει το Χάσκι να μένει ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι, αλλά ακόμα παρουσιάζει μία πρόκληση για τους ιδιοκτήτες του. Η διαχείριση τόσης τρίχας απαιτεί έναν αφοσιωμένο ιδιοκτήτη –και μια καλή βούρτσα για το Χάσκι.

Μια καλή είδηση είναι ότι τα Χάσκι δεν μαδάνε όλο το χρόνο. Δύο φορές το χρόνο, όταν οι θερμοκρασίες αλλάζουν από κρύο σε ζέστη και το αντίστροφο, τα Χάσκι ρίχνουν το κάτω τρίχωμά τους, κάνοντας χώρο για μια καινούρια ταιριαστή με την εποχή εσωτερική μόνωση. Αυτή η διαδικασία είναι γρήγορη, συχνά κρατά μόνο λίγες εβδομάδες και, συχνά αναφέρεται ως “blow out”.

Κατά τη διάρκεια ημερών με έντονη απόπτωση, θα πρέπει να δουλεύετε παραπάνω για να ελέγξετε την ποσότητα του τριχώματος που ρίχνει ο σκύλος σας. Τον υπόλοιπο χρόνο οι ειδικοί συμβουλεύουν να βουρτσίζετε το Χάσκι σας τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα για να κρατήσετε το τρίχωμα καλά περιποιημένο.

Έχουμε κάποιες βούρτσες που μπορούν να σας βοηθήσουν κατά το blow out και, τον υπόλοιπο χρόνο φυσικά.

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΒΟΥΡΤΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΧΙΑΚΟ ΜΑΔΗΜΑ ΤΟΥ ΧΑΣΚΙ ΣΑΣ

  • Thunderpaws Professional De-Shedding Tool and Grooming Brush

Πρέπει να βρίσκετε στην εργαλειοθήκη σας, καθώς βοηθάει να εξομαλύνετε το εσωτερικό ανεξέλεγκτο τρίχωμα χωρίς να βλάψετε την εξωτερική πλευρά.

  • FURminator Long Hair Dog Deshedding Tool

Είναι υψηλά στη λίστα όσον αφορά την ποιότητα της ειδικά αυτής βούρτσας. Χάρη στην ειδική κατασκευή του –μία μεταλλική άκρη- υπόσχεται να φτάσει μέσα στο εσωτερικό τρίχωμα και κάτω από το εξωτερικό τρίχωμα.

Η κατασκευή της διαβεβαιώνει ότι δεν θα βλάψει το εξωτερικό τρίχωμα ή το δέρμα και, πολλοί υποστηρίζουν ότι στην ουσία τα χάσκι λατρεύουν να βουρτσίζονται με αυτή τη χτένα. Ακόμη, η λαβή υπόσχεται άνεση στο χειρισμό –συν ότι έχει και ένα κουμπί για την απελευθέρωση τριχών.

Η βούρτσα έρχεται σε τρία μεγέθη: το medium και το large είναι οι καλύτερες επιλογές για το Husky.

  • JW Pet Company GripSoft Double Row Undercoat Rake

Οι τσουγκράνες είναι μια άλλη διάσημη επιλογή για τα Χάσκι, με μακριές και αραιές αιχμές που κινούνται μέσα από την εξώτερη πλευρά για να περάσουν στο εσωτερικό τρίχωμα. Αυτό το εργαλείο είναι σε οικονομική τιμή γενικά και κάνει δύο δουλειές για το Χάσκι. Δύο σειρές με δόντια που βοηθούν να αποσυρθούν χύμα τρίχες από την εσώτερη συστάδα και ταυτόχρονα ομαλύνουν το εξωτερικό τρίχωμα. Με στραβά και στρογγυλά δόντια εξασφαλίζει ότι θα βουρτσισθούν αρκετά τα μαλλιά του σκύλου σας (όχι το απαλό τρίχωμά του) και με τη λαστιχένια λαβή κάνει σίγουρο ότι θα βουρτσίζετε άνετα και με ακρίβεια.

  • Peanut’s Silicone Pet Grooming Glove

Κάποιες από τις καλύτερες βούρτσες για σκύλους δεν είναι καν βούρτσες. Αυτά τα γάντια μπορούν να αποβάλλουν τρίχες οι οποίες βρίσκονται στην επιφάνεια του τριχώματος και στον καναπέ σας. Οι παλάμες αυτών των γαντιών είναι καλυμμένες με εκατοντάδες από μαλακούς κόμπους σιλικόνης. Οι κόμποι τραβάνε στην επιφάνεια του γαντιού τις νεκρές τρίχες σαν μαγνήτες.

ΒΟΥΡΤΣΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΣΚΙ

  • Frisco Metal Dog Comb

Όταν δεν είναι εποχή τριχόπτωσης, μία χτένα με πλατιά δόντια μπορεί να ξεδιαλύσει τα μπλεξίματα και πιθανούς κόμπους στο τρίχωμα του σκύλου σας. Αυτή η χτένα από ανοξείδωτο ατσάλι προσφέρει μία ιδανική λύση.

  • Babyliss Pro Pet Bristle Paddle Pet Brush

Αφού χρησιμοποιήσετε μία χτένα για να διαλύσετε τα μπλεξίματα η βούρτσα αυτή είναι ό,τι πρέπει για να βουρτσίσετε ελαφρά το τρίχωμα του σκύλου σας. Αυτή η βούρτσα μοιάζει σαν ένα εργαλείο που θα χρησιμοποιούσατε για τα δικά σας μαλλιά και δουλεύει με τον ίδιο τρόπο. Τα απαλά γένια γλιστρούν στο τρίχωμα του σκύλου σας, χαλαρώνοντας τα μαλλιά και βοηθώντας να διαμοιρασθούν τα φυσικά έλαια που το κρατούν υγιές.

  • Hertzko Self-Cleaning Slicker Brush

Οι Σλίκερ βούρτσες είναι μια άλλη επιλογή για να βουρτσίσετε απαλά το τρίχωμα, να διαμοιρασθούν τα έλαια και να χαλαρώσουν τα μαλλιά. Όταν μαζεύετε τα γένια, μένουν έξω οι τρίχες στη βούρτσα, επιτρέποντάς σας απλά να να τη καθαρίσετε.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close