Μενού

Βίντεο καταγράφει καρέ καρέ την δραματική διάσωση ελεφαντίνας που είχε παγιδευτεί σε πηγάδι

Shares 39

διάσωση ζώων Μία διαφορετική επιχείρηση διάσωσης στήθηκε για τον απεγκλωβισμό μίας ελεφαντίνας,που είχε παγιδευτεί μέσα σε ένα αποξηραμένο πηγάδι.

Οι περίεργες φωνές ξεσήκωσαν τους κατοίκους ενός μικρού χωριού μέσα στο τροπικό δάσος σε περιοχή της ανατολικής Ινδίας, αναγκάζοντας τους να βγουν από τα σπίτια τους για να δουν τί συμβαίνει.

Έντρομοι διαπίστωσαν πως ένας ελέφαντας είχε παγιδευτεί μέσα σε ένα αποξηραμένο πηγάδι, σε κοντινή απόσταση από τα σπίτια τους. Σύμφωνα με τις εικασίες τους, λαθροκυνηγοί στην προπάθειά τους να σκοτώσουν το τεράστιο θηλαστικό, το οδήγησαν προς το πηγάδι, ενώ λόγω του πυκνού σκοταδιού, το ζώο αποπροσανατολίστηκε, πέφτωντας σε μεγάλο βάθος, σπάζοντας ένα από τα μπροστινά του πόδια.

διάσωση ζώων

Οι υπόλοιποι ελέφαντες του κοπαδιού, συγκεντρώθηκαν γύρω από τον παγιδευμένο ελέφαντα, αρχίζοντας να «κλαίνε», ενώ κι οι κραυγές του άτυχου ζώου ξεσήκωσαν τους κατοίκους, οι οποίοι ειδοποίησαν τις αρχές προστασίας άγριων ζώων.

Αμέσως στήθηκε μία επιχείρηση διάσωσης του γιγαντόσωμου θηλαστικού, η οποία διήρκησε σχεδόν 36 ώρες, ενώ χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον δύο γερανοί.
>Τα συνεργεία διάσωσης αφού έσκαψαν ένα διάδρομο για να προσεγγίσουν τον ελέφαντα, στη συνέχεια τον έδεσαν με ιμάντες τραβώντας τον στην κορυφή του πηγαδιού.

διάσωση ζώων

Τελικά, η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία, ενώ ο ελέφαντας θα παραμείνει για λίγο καιρό υπό κτηνιατρική επιτήρηση.

διάσωση ζώων

gazzetta.gr

Shares 39

Σχόλια


Read more:
Close