Μενού

Το τραγικό τέλος του μικρού ιπποπόταμου (Εικόνες)

Shares 45

Ιπποπόταμος Με το μόλις δύο ημερών μικρό της δίπλα της η μητέρα του, θηλυκός ιπποπόταμος, το παρουσίασε για πρώτη φορά στο υπόλοιπο κοπάδι. Δεν έτυχε όμως της υποδοχής που θα ήλπιζε καθώς οι ιπποπόταμο του επιτέθηκαν άγρια και έβαλαν πρόωρο τέλος στη σύντομη ζωή του.

Ο μικρός ιπποπόταμος εκτινασσόταν στον αέρα από τους οργισμένους ιπποπόταμους ενώ το νερό γέμιζε από το αίμα του και τα τρομακτικά καρέ απαθανάτισε ο James Wilson που βρισκόταν στο εθνικό πάρκο Hwange, στη Ζιμπάμπουε.

«Συνήθως βλέπουμε τους ιπποπόταμους να χαλαρώνουν μέσα στο νερό με μόνο τα μάτια και τα αυτιά τους πάνω από την επιφάνεια και μοιάζουν τεμπέλικα και νωχελικά όντα. Αυτό που παρακολουθήσαμε ήταν κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί σε σαφάρι. Η μητέρα φάνηκε να παρουσιάζει το νεογέννητό της στους υπόλοιπους ιπποπόταμους- είναι σύνηθες οι θηλυκοί ιπποπόταμοι να απομονώνονται για να γεννήσουν και να επιστρέφουν σταδιακά στο κοπάδι φέρνοντας και το μικρό τους.

Η συγκεκριμένη προστάτευε το νεογέννητο και η σκηνή έμοιαζε σχεδόν οικογενειακή», συνεχίζει, «το άφησε να πάει πολύ κοντά στους άλλους καθώς έκανε τα πρώτα του βήματα. Ξαφνικά οπισθοχώρησε και αυτό που ακολούθησε ήταν το απόλυτο χάος. Επιτέθηκαν στη μητέρα αναγκάζοντάς τη να τρέξει για να σωθεί στη μια πλευρά του νερόλακκου και το μικρό της έμεινε μόνο στην άλλη πλευρά. Τότε περίπου επτά ενήλικοι ιπποπόταμοι επιτέθηκαν στο ανυπεράσπιστο μικρό το οποίο κατέσφαξαν. Ακόμα και οι πιο έμπειροι οδηγοί σαφάρι ένιωσαν δυσφορία από την εικόνα», κατέληξε.

Μέχρι κι ένας κροκόδειλος επωφελήθηκε από τη σφαγή και όσα απέμειναν από τον άτυχο ιπποπόταμο.

Ιπποπόταμος Ιπποπόταμος Ιπποπόταμος Ιπποπόταμος Ιπποπόταμος Ιπποπόταμος Ιπποπόταμος

Πηγή

Shares 45

Σχόλια


Read more:
Close