Μενού

Το Τέρας του Λοχ Νες: Ψάχνοντας τη Νέσι 81 χρόνια και τα βίντεο που σαρώνουν στο ίντερνετ

Shares 9

Λοχ Νες Τέρας του Λοχ Νες έχει επικρατήσει είναι το θρυλικό θαλάσσιο ερπετό που σύμφωνα με το μύθο ζει στη λίμνη Νες της βόρειας Σκωτίας, και η Google θυμάται σήμερα την πιο ιστορική φωτογραφία του.

Στην σκωτσέζικη παράδοση, «Loch Na Beistie» αποκαλούσαν τα τεράστια «άλογα των νερών» που ζούσαν στις λίμνες (lochs) και που «διασκέδαζαν» τα παιδιά, προσφέροντάς τους μία βόλτα στην πλάτη τους.
Μόλις αυτά ανέβαιναν, τα χέρια τους κολλούσαν – όπως λέγεται – στην πλάτη των πλασμάτων αυτών και έτσι οδηγούντουσαν στον πάτο της λίμνης.
Το… μυστήριο γύρω από το τέρας του Λοχ Νες αποτελεί εδώ και χρόνια αντικείμενο μελέτης της κρυπτοζωολογίας.
Αναφορές για την ύπαρξη ενός απροσδιόριστου τέρατος στη λίμνη του Λοχ Νες χρονολογούνται από τον 6ο περίπου αιώνα, όταν σύμφωνα με το θρύλο ο Άγιος Κολούμπα έσωσε με θαυματουργικό τρόπο τη ζωή ενός ανθρώπου από αυτό.

Εκατοντάδες είναι οι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι έχουν δει την Νέσι και άλλοι πόσοι που την έχουν βγάλει φωτογραφία.
Οι πιο μαζικές όμως «μαρτυρίες» για την εμφάνιση του τέρατος αυτού στη λίμνη αρχίζουν μετά τη διάνοιξη ενός καινούριου δρόμου κατά μήκος της ακτής του Λοχ Νες το 1933, όταν το ζεύγος Σπάισερ ισχυρίστηκε ότι είδε κάτι σαν «δράκο ή προϊστορικό ζώο, μεγάλο και γλιστερό με τεραστία ουρά» να περνά μπροστά από το αυτοκίνητό τους στη βόρεια ακτή του Νες.
Οι ιστορίες συνεχίζονται από διαφόρους κατοίκους της περιοχής και μη.

Σύμφωνα με τους γεωλόγους, η λίμνη Νες δημιουργήθηκε πριν από 400 εκατομμύρια χρόνια, την ιδία περίοδο με τις λίμνες της Σκανδιναβίας και της Ιρλανδίας, μια εποχή κατά την οποία η Σκωτία (θεωρητικά πάντα) μετατοπίστηκε από την Αυστραλασία στην μεγα-ήπειρο της Παγγαίας. Όταν μετακινήθηκαν οι τεκτονικές πλάκες, η Σκωτία διέσχισε τον Ισημερινό, ενώ οι τεκτονικές πλάκες χωρίστηκαν και άρχισαν να έλκονται προς τους Πόλους.

newsit.gr

Shares 9

Σχόλια


Read more:
Close