Μενού

Το Ιράν έχει κηρύξει ιερό πόλεμο… στους σκύλους (video)

Shares 188

Σκύλος Ιράν Εδώ και καιρό στο Ιράν έχουν κηρύξει ιερό πόλεμο στους σκύλους. Η κυβέρνηση με απόφασή της είχε προειδοποιήσει τους πολίτες πως όποιος συλλαμβάνεται να κάνει βόλτα το σκύλο του θα δέχεται 74 βουρδουλιές και θα πληρώνει πρόστιμο 4.000 δολάρια.

Τα πράγματα έχουν αγριέψει από τότε. Υπάρχουν μαρτυρίες πως αδέσποτα σκυλιά πυροβολούνται στο δρόμο από την αστυνομία και σύμφωνα με το iranwire.com οι αρχές απομακρύνουν σκύλους ακόμη και με τη βία από την αγκαλιά των κηδεμόνων τους.

Το κοράνι δεν αναφέρει πουθενά πως ο σκύλος είναι «Βρώμικο» ή «Καταραμένο ζώο». Μάλιστα στο ιερό βιβλίο τα σκυλιά αναφέρονται ως «Συντροφιά». Επίσης θεωρείται αμαρτία να αφήνεις το σκύλο ή οποιοδήποτε άλλο ζώο χωρίς τροφή και νερό.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους που εργάζονται εκτός της χώρας, μακριά από την λογοκρισία, ολόκληρες παράγραφοι του ιερού βιβλίου έχουν σκόπιμα παρερμηνευτεί για να εξυπηρετήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης.

Το Δεκέμβριο του 2014 ο ακτιβιστής Ali Tabarzadi ξεκίνησε μέσω Facebook εκστρατεία κατά των νόμων που απαγορεύουν τους πολίτες του Ιράν να απολαμβάνουν την παρέα των σκύλων. Λίγες ημέρες αργότερα μυστικές υπηρεσίες της χώρας εισέβαλαν στο σπίτι του και τον συνέλαβαν.

Η Ιιρανική κυβέρνηση έχει τόση μανία στο θέμα αυτό, που κίνδυνο να συλληφθούν δεν έχουν μόνο εκείνοι που έχουν σκύλο αλλά και οι πολίτες που δημοσιεύουν φωτογραφίες με ανθρώπους, να περπατούν με τους σκύλους τους.

Από το νέο νόμο εξαιρούνται οι Αστυνομικοί, οι κυνηγοί και οι γεωργοί.

Πολίτες τους Ιράν δημιούργησαν το παρακάτω βίντεο με σκοπό να δείξουν στον κόσμο την υπερβολή των Ιρανικών αρχών.

petsonly.gr

Shares 188

Σχόλια


Read more:
Close