Μενού

Το δικό σας κατοικίδιο είναι ευτυχισμένο;

Shares 166

κατοικίδιο κατοικίδια ευτυχία αγάπη Οι περισσότεροι από εσάς θα πείτε «ναι» αμέσως, αλλά πώς μπορείτε να είστε σίγουροι, ότι όντως είναι; Τι σημάδια σας δίνει για να το καταλάβετε; Δεν αμφιβάλλουμε, ότι του δίνετε όση αγάπη μπορείτε, αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ, πώς άραγε νιώθει όταν είναι μόνο του όλη μέρα στο σπίτι και εσείς λείπετε στη δουλειά;
Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να καταλάβετε τα συναισθήματά του, αφού σε αντίθεση με εμάς τους ανθρώπους, δεν μπορεί να τα εκφράσει… με λόγια. Υπάρχουν, όμως, μερικά «πρέπει», που καλό θα ήταν να τα τηρείτε και έτσι το αγαπημένο σας σκυλάκι ή η ναζιάρα γατούλα σας θα έχει πάντα διάθεση για παιχνίδια.
Πρέπει να είναι σε χώρο με κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίες: Το χειμώνα, για παράδειγμα, οφείλετε να του παρέχετε ένα στεγασμένο χώρο στον κήπο(σε περίπτωση που δεν το έχετε εντός του σπιτιού), ώστε να μη βρέχεται και να προστατεύεται από το κρύο. Και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες βέβαια, χρειάζεται ένα μέρος με σκιά και δροσιά.
Να φροντίζετε την υγεία του: Εσείς κάθε φορά που αισθάνεστε αδιαθεσία, έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε τον κατάλληλο γιατρό για το πρόβλημά σας. Το ίδιο και αυτό, απλώς δεν μπορεί να σας το πει. Ελέγχετε διαρκώς το σώμα του για πιθανά τραύματα και μην αμελείτε τις επισκέψεις στον κτηνίατρο. Η υγεία του παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διάθεσή του.
Μη ξεχνάτε να το ταΐζετε: Δεν είναι και λίγες οι φορές, που μέσα στην πρωινή σας βιασύνη ξεχάσατε να του βάλετε φαγητό ή φρέσκο νερό. Οκ δεν μπορεί να διαμαρτυρηθεί για αυτό, απλά σκεφτείτε πώς θα αισθανόσασταν εσείς στη θέση του τόσες ώρες νηστικοί. Αν θεωρείτε, ότι ο χρόνος σας είναι ήδη επιβαρυμένος, παρακαλέστε κάποιον άλλον μέσα στο σπίτι να αναλάβει τη συγκεκριμένη υποχρέωση.
Αφήστε το να εκφραστεί ελεύθερα: Αφιερώστε του μερικά λεπτά μέσα στην ημέρα και παίξτε μαζί του. Και ποιο σκυλί δε θέλει να βγει στο δρόμο και να τρέξει με το αφεντικό του; Από την άλλη, ο παπαγάλος θέλει παρέα, και μία συνομιλία μαζί σας θα τον κάνει… να τραγουδήσει ξανά. Με ποιον να τα πει άλλωστε, αν απουσιάζετε διαρκώς;
Πιάστε μία μπάλα, συνομιλήστε λίγο μαζί του, εκφράστε του την αγάπη σας, και μη ανησυχείτε καθόλου για τη ψυχική του υγεία. Αγάπη θέλει, όπως και όλοι μας!

Πηγή

Shares 166

Σχόλια


Read more:
Close