Μενού

Το αγόρι χωρίς πόδια θέλει να συναντήσει το δελφίνι χωρίς ουρά (Εικόνες)

Shares 123

δελφίνι Συγκέντρωσε λεφτά για να ταξιδέψει ως το ενυδρείο της Φλόριντα – Δείτε τις φωτογραφίες

Όταν ο Braedon Monthony είδε για πρώτη φορά την προσθετική ουρά του δελφινιού Winter στην ταινία «Dolphin Tale», πριν από τέσσερα χρόνια, στράφηκε στη μητέρα του και της είπε «Μαμά, σούπερ, είναι ίδια με μένα!»

Τον Αύγουστο ο μικρός από τη Νέα Υόρκη συγκέντρωσε χρήματα πουλώντας λεμονάδες ώστε να καταφέρει να επισκεφθεί τη Winter στο Clearwater Marine Aquarium της Φλόριντα. Κάτι που θα γίνει τον Μάρτιο του 2016.

«Από τότε που είδα την ταινία ήθελα να τη συναντήσω, είμαι τόσο ενθουσιασμένος», είπε στο περιοδικό People ο 6χρονος που έχασε και τα δυο του πόδια εξαιτίας ιογενούς μηνιγγίτιδας σε ηλικία 6 μηνών.

«Έχασε την ουρά της κι εγώ έχασα τα πόδια μου, και οι δύο έχουμε προσθετικά μέλη, είμαστε το ίδιο!»

Αποφασισμένος να καταφέρει να κάνει το ταξίδι έως τη Φλόριντα, ο 6χρονος συγκέντρωσε περισσότερα από 200 δολάρια πουλώντας λεμονάδες σε πάγκο που έστησε στην αυλή του σπιτιού του, προκειμένου να βοηθήσει την οικογένειά του να ανταπεξέλθει στο κόστος.

«Όταν είδε την ταινία ήταν ενθουσιασμένος που έβλεπε άλλο ένα πλάσμα παρόμοιο με αυτόν», λέει η μητέρα του Braedon, Elaine. «Ένιωθε τόσο κοντά της1 Δεν βλέπει ανθρώπους με προσθετικά μέλη συχνά οπότε θα είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτόν να δει το δελφίνι, δεν χρειάζεται να νιώθει μόνος ή διαφορετικός. Ανυπομονούμε να τους δούμε μαζί».

Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του ενυδρείου Becca Romzek δήλωσε πως την συντάραξε όταν είδε το βίντεο με την προσπάθεια του 6χρονου να βγάλει λεφτά πουλώντας λεμονάδες.

«Είναι απίστευτο να βλέπεις ένα παιδί όχι απλώς να εμπνέεται από τη Winter αλλά και να είναι τόσο αποφασισμένο να βρει τον τρόπο να έρθει εδώ», δήλωσε στο περιοδικό. «Ανέλαβε την πρωτοβουλία να κάνει αυτό που ήθελε πραγματικότητα, αυτό είναι κάτι που δεν το διδάσκεσαι, είναι μια εγγενής ιδιότητα του ανθρώπου. Έχει ένα δικό του φως και τη δική του ενέργεια», είπε για τον Braedon.

Το ενυδρείο έχει οργανώσει μια ειδική συνάντηση για το παιδί και το δελφίνι.

Η μητέρα του μικρού λέει πως ο γιος της είναι πολύ ενεργητικός, κάνει ποδήλατο με τα χέρια στη γειτονιά του, παίζει με τα άλλα παιδιά (τρέχει με τα γόνατά του) και, όπως η Winter, λατρεύει το κολύμπι.

«Είναι ένα αγόρι που έχει τον τρόπο του. Πάντα προσπαθεί μέχρι να βρει τον τρόπο να πετύχει αυτό που θέλει, να κολυμπήσει, να σκαρφαλώσει. Δεν αφήνει τίποτα να τον σταματήσει», προσθέτει η μητέρα του.

Όταν μεγαλώσει ο Braedon θέλει να δουλέψει με θαλάσσια ζώα που έχουν ακρωτηριαστεί- όπως η Winter.  «Θα ήθελα να εκπαιδεύω δελφίνια και φάλαινες που έχουν χάσει τις ουρές τους γιατί θα ήμουν πολύ ευτυχισμένος να έχω το δικό μου δελφίνι να εκπαιδεύω. Θα με συμπαθεί πολύ, νομίζω, θα έχουμε πολλά κοινά», περιγράφει ο ίδιος.

δελφίνι

Shares 123

Σχόλια


Read more:
Close