Μενού

Το 3o λύκειο Κομοτηνής υιοθέτησε έναν αδέσποτο σκύλο!

Shares 3K

Σκύλος Αδέσποτος σκύλος αδέσποτο Τον λένε Πάρι, είναι ντροπαλός, κάπως φοβισμένος αλλά έχει μία οικογένεια με 460 μέλη! Ο λόγος για το νεαρό αδέσποτο σκύλο που υιοθέτησε το 3ο γενικό λύκειο Κομοτηνής. Οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου αγάπησαν το σκύλο που τις τελευταίες ημέρες, κατά ένα περίεργο λόγο βρήκε καταφύγιο στο προαύλιο. Παίζει με τα παιδιά την ώρα του διαλλείματος και για όσο κρατάει το μάθημα, αυτό περιμένει υπομονετικά να ξαναδεί τους προστάτες του. Τα δεκάδες χέρια που τον ταΐζουν και τον χαϊδεύουν.

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και στην Κομοτηνή το βιώνουμε πολύ έντονα αυτό τις τελευταίες ημέρες. Πρόσφατα μας συγκίνησε η ιστορία του τετράποδου που περίμενε επί μέρες τον ιδιοκτήτη του να επιστρέψει στο σημείο που τον άφησε, στην πιάτσα ταξί της οδού Ορφέως. Η ιστορία του Χάτσικο… όπως τον «βαφτίσαμε» έκανε το γύρο της Ελλάδας, συγκινώντας τον καθένα από εμάς, για την αφοσίωση που έδειξε στον ιδιοκτήτη του ένας σκύλος. Η συνέχεια στη σχέση ανθρώπου-ζώου, δίνεται από τη νέα γενιά και μάλιστα στο χώρο ενός σχολείου. Η ανακοίνωση της υιοθεσίας έγινε χθες το μεσημέρι επίσημα από τη Φιλοζωική Κομοτηνής, τη διεύθυνση του σχολείου και τη διεύθυνση Κοινωνικών Πολιτικών του δήμου Κομοτηνής. Εξάλλου η διεύθυνση Κοινωνικών Πολιτικών του δήμου Κομοτηνής σε συνεργασία με την Φιλοζωική, την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, άρχισαν την υλοποίηση προγράμματος ενημέρωσης των μαθητών σχετικά με την προστασία των ζώων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πληροφορίες για την φροντίδα και την υιοθεσία των ζώων. Η πρώτη συνάντηση έγινε χθες το μεσημέρι στο 3ο γενικό λύκειο και αμέσως μετά ανακοινώθηκε η υιοθεσία του σκύλου.

Σκύλος Αδέσποτος σκύλος αδέσποτο
Τα μέλη της φιλοζωικής, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Γκαράνης και η διευθύντρια του σχολείου Μαίρη Κοσμίδου προσπαθούν να πείσουν τον Πάρι να στηθεί για την οικογενειακή φωτογραφία, αλλά μάταια.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΙ
Η ιστορία του τετράποδου ξεκινά λίγους μήνες πριν. Στη φιλοζωική καταγγέλθηκε ότι το συγκεκριμένο αδέσποτο σκυλί τριγυρνούσε στους δρόμους και ήταν ιδιαίτερα επιθετικό. Μετά την καταγγελία η φιλοζωική το πήρε υπό την προστασία της, το εμβολίασε, το στείρωσε, το αποπαρασίτωσε και το άφησε πάλι ελεύθερο στο περιβάλλον του. «Δεν είναι καθόλου επιθετικό, απεναντίας είναι ιδιαίτερα φιλικό. Είναι το πρώτο σκυλάκι που θα υιοθετήσει σχολείο και αυτό τα λέει όλα», είπε ο πρόεδρος της Φιλοζωικής Κομοτηνής Παναγιώτης Γκοδοσίδης.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα ενημέρωσης στα σχολεία, «ξεκινάμε από το 3ο λύκειο για να μιλήσουμε στα παιδιά για τη συμβίωση με τα ζώα, για την κακοποίηση που υφίστανται. Θέλουμε να τους πούμε τι κάνουμε ως φιλοζωική, ποιο είναι το έργο μας και να τους δείξουμε ότι τα τετράποδα είναι φίλοι μας και, έχουν δικαίωμα να συμβιώνουν μαζί μας». Η πρωτοβουλία για την υιοθεσία του σκύλου ανήκει στη διευθύντρια του 3ου λυκείου Κομοτηνής Μαίρη Κοσμίδου. «Ο Πάρις είναι ένα φοβερά ήρεμο σκυλί, ένα ζώο το οποίο μας έχει αγκαλιάσει και μας έχει υιοθετήσει. Είναι δίπλα και μαζί μας πάνω από εβδομάδα. Όταν τα παιδιά μπαίνουν για μάθημα, μπαίνει και αυτός και περιμένει έξω από την πρώτη πόρτα, και φυσικά προσπαθεί να βρει μία σκιά όταν τα παιδιά έχουν μάθημα. Στην ώρα του διαλλείματος ή στην ώρα της γυμναστικής παρακολουθεί τα παιδιά και κάπου – κάπου συμμετέχει», είπε η κ. Κοσμίδου. Αυτή η συμπεριφορά του σκύλου συγκίνησε τη σχολική κοινότητα η οποία αποφάσισε να επισπεύσει τις διαδικασίες της υιοθεσίας ερχόμενη φυσικά σε επικοινωνία με τη φιλοζωική Κομοτηνής.

Το σχολείο έχει 460 μαθητές και καθηγητές και κανένας δεν εξέφρασε αντίρρηση για την απόφαση αυτή. Η μόνη διαφωνία αφορούσε στο όνομα που θα δοθεί στον σκύλο και φυσικά ποιος θα το φροντίζει όταν κλείσουν τα σχολεία για το καλοκαίρι. «Εμείς σαν σχολείο ζητάμε και τη συνδρομή της γειτονιάς, να μας βοηθήσει. Θα αναλάβουμε ό,τι θα πρέπει να κάνουμε με τη βοήθεια και της φιλοζωικής. Τα παιδιά είναι κατενθουσιασμένα και αυτό είναι φοβερό. Είναι η αγάπη των παιδιών που μας κίνησε και ελπίζουμε ότι θα μας ακολουθήσουν και άλλοι. Το καλοκαίρι και τις ημέρες που θα είναι κλειστό το σχολείο θα φροντίσουμε το σκύλο. Εμείς και το καλοκαίρι ακόμα κάθε Πέμπτη είμαστε ανοιχτά και σχολάμε πολύ αργά σε σχέση με τα υπόλοιπα σχολεία. Είμαστε μέχρι τις 15 Ιουλίου στο σχολείο. Έχουμε συναδέρφους, με τους οποίους είμαστε κοντά, δεμένοι και θα το φροντίσουμε», είπε η κ. Κοσμίδου.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα ενημέρωσης, «θεωρώ ότι έπρεπε να γίνει νωρίτερα», ανέφερε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης. «Είναι ένα πρόγραμμα μέσα από το οποίο πρέπει μικροί και μεγάλοι να συμβιώνουν με τα ζώα, και θα πρέπει να δώσουμε και το παράδειγμα της υιοθεσίας γιατί πολλά ζώα βρίσκονται εγκαταλειμμένα στο καταφύγιο αδέσποτων της φιλοζωικής και το δημοτικό κυνοκομείο, χωρίς μία οικογένεια».

Το πρόγραμμα ενημέρωσης θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες στα σχολεία. Η ενημέρωση θα γίνεται από τη φιλοζωική και τη διεύθυνση Κοινωνικών Πολιτικών κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Κάθε Δευτέρα και Παρασκευή η ενημέρωση θα γίνεται στα δημοτικά και κάθε Τετάρτη στα γυμνάσια και λύκεια.

Shares 3K

Σχόλια


Read more:
Close