Μενού

Τιτανικός: Πώς σώθηκαν τα σκυλιά και η 50χρονη που δεν το εγκατέλειψε ποτέ

Shares 567

Τιτανικός σκυλιά Ο Τιτανικός βυθίστηκε πριν από 100 χρόνια παίρνοντας μαζί του πάνω από 1.500 ανθρώπους. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι πως στο πλοίο είχαν επιβιβαστεί και 12 σκυλιά.

Συγκεκριμένα, οι επιβάτες της πρώτης θέσης μπορούσαν να έχουν μαζί τους σκυλιά στο ταξίδι και κάποια από αυτά έμεναν μαζί τους στην καμπίνα και κάποια στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Από ό,τι γνωρίζουμε σήμερα μόλις τρία από τα σκυλιά κατάφεραν να επιβιώσουν από το ναυάγιο. Δύο από αυτά ήταν Pomeranian και ένα Pekingese. Το μικρό τους μέγεθος ήταν μάλλον και ο βασικός λόγος που επέζησαν. Οι κηδεμόνες τους μπόρεσαν και να έκρυψαν στα ρούχα τους καθώς επιβιβάστηκαν στις σωστικές λέμβους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες μία 50χρονη γυναίκα με το όνομα Ann Elizabeth Isham αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σκύλο της, έναν Μεγάλο Δανό που λόγω του μεγέθους του δεν του επιτράπηκε να μπει στη σωστική λέμβο. Το σώμα της άτυχης γυναίκας βρέθηκε μέρες αργότερα στην επιφάνεια της θάλασσας αγκαλιά με τον αγαπημένο της σκύλο.

Οι οικογένειες που έχασαν τα σκυλιά τους στο ναυάγιο αποζημιώθηκαν κανονικά. Σύμφωνα με δημοσιεύματα επιβάτης εισέπραξε 7.000 δολάρια, σημερινά λεφτά, ως αποζημίωση για τα δύο σκυλιά του.

Τιτανικός σκυλιά

Ένα από τα τυχερά σκυλιά ήταν αυτό του καπετάνιου Edward John Smith ο οποίος την τελευταία στιγμή αποφάσισε να το αφήσει στο σπίτι. Ο ίδιος παρασύρθηκε και πνίγηκε από το ναυάγιο.

Θυμίζουμε πως ο Τιτανικός βυθίστηκε καθώς εκτελούσε το παρθενικό του ταξίδι από το Southampton της Μεγάλης Βρετανίας στην Νέα Υόρκη, στις 14 Απριλίου 1912.

Στις 11:40 το βράδυ και καθώς έπλεε στα νερά του Ατλαντικού προσέκρουσε σε παγόβουνο και βυθίστηκε μέσα σε 2 ώρες και 40 λεπτά. Υπολογίζεται πως πάνω από 1500 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο ναυάγιο.

Shares 567

Σχόλια


Read more:
Close