Μενού

Τι συνέβη όταν μια πολική αρκούδα συνάντησε έναν δεμένο σκύλο που έσερνε έλκυθρα. Μια εκπληκτική αντίδραση που συγκίνησε το διαδίκτυο και η πραγματική ιστορία πίσω από αυτό (βίντεο).

Shares 96

Η απρόβλεπτη συνάντηση μιας πολικής αρκούδας με έναν δεμένο σκύλο χάρισε μια από τις πιο όμορφες στιγμές το διαδίκτυο και συγκίνησε χιλιάδες χρήστες. Το συγκλονιστικό στιγμιότυπο κατέγραψε ο David De Meulles στο Churchill του Καναδά, έναν από τους λίγους οικισμούς που οι άνθρωποι μπορούν να παρατηρήσουν από κοντινή απόσταση πολικές αρκούδες. Όπως δήλωσε, όταν είδε την αρκούδα να πλησιάζει τον σκύλο δεν είχε ιδέα τι πρόκειται να συμβεί. Εκείνη τη στιγμή υπήρχαν πολλοί σκύλοι, οι οποίοι άνηκαν στον Καναδό Μπράιαν Λαντούν. Η αρκούδα πλησίασε έναν σκύλο που ήταν ξαπλωμένος και άρχισε να τον χαϊδεύει σαν να ήταν «φίλοι». «Αν και ήξερα ότι οι αρκούδες είναι φιλικές με τους σκύλους, δεν πίστευα ότι ένα τόσο μεγάλο ζώο θα έδειχνε τόση αγάπη και θα τον χάιδευε όπως οι άνθρωποι» δήλωσε ο Meulles. Δείτε το βίντεο που έχει γίνει ανάρπαστο..

Ωστόσο, λίγες ημέρες πριν τραβηχτεί το συγκεκριμένο βίντεο μια πολική αρκούδα επιτέθηκε και έφαγε έναν από τους σκύλους του Μπράιαν Λαντούν.

Όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος του οργανισμού Manitoba Sustainable Development, μετά το συμβάν αναγκάστηκαν να μεταφέρουν τρεις πολικές αρκούδες σε άλλη περιοχή.

Σύμφωνα με μαρτυρία την προηγούμενη εβδομάδα εννιά αρκούδες βρισκόταν στην περιοχή του, εκ των οποίων η μία επιτέθηκε και έφαγε έναν σκύλο του Λαντούν.

Ο Στέρλινγκ, ο οποίος εργάζεται σε Περιβαλλοντική οργάνωση του Καναδά, δήλωσε ότι η αρκούδα που σκότωσε τον σκύλο ήταν σίγουρα αδύνατη και πεινασμένη. Όπως είπε, οι «φιλικές σχέσεις» μεταξύ των αρκούδων και των σκυλιών του Λαντούν δεν πρόκειται ποτέ να συμβούν στην άγρια φύση.

Εκπρόσωπος οργανώσεων που προστατεύουν τα απειλούμενα είδη δήλωσαν ότι κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να διαταράσσει τη ζωή των αρκούδων ούτε να τους προσφέρει φαγητό. Ο Λαντούν ανέφερε ότι φροντίζει τις αρκούδες, αλλά πολλοί τον έχουν κατηγορήσει ότι ρίχνει δολώματα για να προσελκύει τις αρκούδες και να τις φωτογραφίζει με τα σκυλιά του. Οι τουρίστες στην περιοχή γοητεύονται με αυτό το θέαμα. …

πηγη: mixanitouxronou

Shares 96

Σχόλια


Read more:
Close