Μενού

Θαλάσσιοι ελέφαντες βιάζουν πιγκουίνους στην Ανταρκτική! (Βίντεο)

Shares 151

ελέφαντες Όταν η φύση… παρεκτρέπεται!

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην Ανταρκτική, όπου η σεξουαλική κακοποίηση βασιλικών πιγκουίνων από… θαλάσσιους ελέφαντες τείνει να πάρει μορφή επιδημίας!

Γιατί μπορεί την πρώτη φορά που το κατέγραψαν επιστήμονες το 2006 να νόμιζαν ότι πρόκειται για κάποιο μεμονωμένο… περιστατικό με πρωταγωνιστή κάποιο άπειρο αρσενικό που έβγαζε άρρωστα… γούστα, ωστόσο πλέον αποτελεί κοινό μυστικό πως ορισμένες από τις σαρκοφάγους αυτές φώκιες βρίσκουν ιδιαίτερα… σέξι τους πιγκουίνους!

Και πώς όχι, όταν σύμφωνα σε μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Polar Biology, καταγράφονται τουλάχιστον τέσσερις σεξουαλικές επιθέσεις μόνο στο Marion Island, το οποίο βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, βόρεια της Ανταρκτικής.

Η δημοσίευση φέρει μάλιστα τίτλο: «Πολλαπλά συμβάντα σεξουαλικής παρενόχλησης βασιλικών πιγκουίνων (Aptenodytes patagonicus) από φώκιες (Arctocephalus gazella) της Ανταρκτικής)», ενώ ο επικεφαλής της μελέτης, Δρ Νίκο ντε Μπρούιν του Πανεπιστημίου της Πρετόρια, εκμυστηρεύεται πως η μίμηση φαντάζει η μόνη λογική εξήγηση.

«Μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε. Ίσως το ένστικτο του κυνηγιού έχει ανακατευθυνθεί σε σεξουαλική συμπεριφορά. Ίσως και οι φώκιες να μιμούνται η μία την άλλη», υπογραμμίζει, αποκαλύπτοντας πως σε όλες τις περιπτώσεις «η φώκια κυνηγά, συλλαμβάνει και καβαλάει τον πιγκουίνο, πριν επιχειρήσει να τον βιάσει αρκετές φορές, με κάποια διαλλείματα για ξεκούραση»!

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι ερευνητές θεωρούν απίθανο οι θαλάσσιοι ελέφαντες να αδυνατούν να ξεχωρίσουν έναν πιγκουίνο από μια άλλη φώκια, ενώ σε τουλάχιστον μία περίπτωση φέρεται να υπήρξε και διείσδυση!

Σε ένα, δε, μάλιστα από τα τέσσερα περιστατικά, η φώκια βιαστής πρώτα ασέλγησε στον άτυχο πιγκουίνο του και μετά τον έφαγε…

www.newsbomb.gr

Shares 151

Σχόλια


Read more:
Close