Μενού

Τετ-α-τετ με έναν ελέφαντα! (Εικόνες)

Shares 28

ελέφαντας Πιο κοντά δεν γίνεται – Δείτε τις φωτογραφίες

Είναι μια από τις στιγμές που δεν ξεχνάς σε ολόκληρη τη ζωή του. Η φωτογράφος Jean Tresfon και ο φίλος της Steve Benjamin έζησαν τη μοναδική εμπειρία της συνάντησης με έναν Αφρικανικό ελέφαντα, σε συνθήκες ελευθερίας.

Όλα άρχισαν καθώς η Tresfon και ο Benjamin ταξίδευαν με βάρκα στον ποταμό Moremi στη Μποτσουάνα. Φωτογράφιζαν φυτά κάτω από την επιφάνεια του νερού όταν εντόπισαν τον ελέφαντα να τρώει, σε απόσταση μερικών μέτρων από την όχθη του ποταμού.

Η φωτογράφος από τη Νότιο Αφρική πήδηξε στο νερό μαζί με τον φίλο της, για να δουν τον ελέφαντα από πιο κοντά. Καθώς πηδούσαν ο ελέφαντας κινήθηκε προς το μέρος τους και άρχισε να διασχίζει το ποτάμι μπροστά τους!

Η Tresfon, που ειδικεύεται στην υποβρύχια φωτογραφία, περιγράφει το περιστατικό στη Daily Mail: «Είδαμε τον ελέφαντα να τρώει ήσυχα σε απόσταση σχεδόν δέκα μέτρων από την όχθη του ποταμού. Ο Steve κι εγώ κάναμε λίγο πίσω για να του αφήσουμε χώρο. Εκείνος σιγά σιγά πλησίασε στην όχθη και αποφάσισε να διασχίσει το ποτάμι μπροστά μας. Μας είδε όταν πια είχε μπει μέσα, γέμισε την προβοσκίδα του νερό και το πέταξε στον Steve ως προειδοποίηση και στη συνέχεια έστριψε και πέρασε το ποτάμι. Ήταν μια μαγική συνάντηση».

Ο Benjamin λέει πως δεν ένιωσε φόβο μπροστά στον ευγενικό γίγαντα. «Ήταν επιφυλακτικός αλλά δεν ένιωσα να απειλούμαι. Όταν κινήθηκε προς το μέρος μου κατάλαβα πως ήθελε να διασχίσει το ποτάμι. Ήξερα πως έπρεπε να μείνω ήρεμος και ακίνητος, χωρίς απότομες κινήσεις. Με ψέκασε με το νερό ως προειδοποίηση, έβγαλα τις φωτογραφίες χωρίς να διαταράξω τη συνάντηση. Ήταν μια στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ», καταλήγει.

Δείτε τις φωτογραφίες

ελέφαντας

ελέφαντας

newsbeast.gr
Shares 28

Σχόλια


Read more:
Close