Μενού

Τέλος στις φόλες με τη συνταγογράφηση φυτοφαρμάκων;

Shares 642

φυτοφάρμακα φόλες Σκύλος

Mε ανακοίνωσή του ο Φιλοζωικός σύλλογος Χίου ζητά να γίνει πράξη η συνταγογράφηση των φυτοφαρμάκων, η οποία είναι υποχρεωτική αλλά δεν εφαρμόζεται. Στόχος είναι το τέλος των ανεξέλεγκτων δηλητηριάσεων αδέσποτων και οικόσιτων ζώων.

Είναι αυτή μήπως η αρχή του τέλους για τις ατέλειωτες και ανεξέλεγκτες δηλητηριάσεις αδέσποτων και οικόσιτων ζώων; Τέρμα τα κιλά πρασιγγουρίνης -τι απεχθής ονομασία- εξαιτίας της οποίας αποδεκατίστηκαν χιλιάδες ζώα; Σταματάει η διάθεση τόνων ποντικοφάρμακων από την τοπική αυτοδιοίκηση; (το είδαμε στη Χίο πριν μερικά χρόνια).

Σύμφωνα με το Νόμο 4235/2014 και την εγκύκλιο 5103/51643 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η συνταγογράφηση γεωργικών φαρμάκων είναι υποχρεωτική και γίνεται από ειδικό επιστήμονα. Η εμπορία γεωργικών φαρμάκων επιτρέπεται μόνο από ειδικά καταστήματα, τα οποία πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές και διαθέτουν υπεύθυνο επιστήμονα (γεωπόνο πτυχιούχο ΑΕΙ και τεχνολόγο γεωπονίας πτυχιούχο ΤΕΙ ή κάτοχο ισότιμου πτυχίου ή διπλώματος αντίστοιχης ειδικότητας σχολής του εξωτερικού). Η καταγραφή των λιανικών πωλήσεων των φυτοφαρμάκων είναι υποχρεωτική από την 1η Ιανουαρίου 2014 και πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4036/2012. Τέλος, σε όποιον διαθέτει γεωργικά φάρμακα στον χρήστη χωρίς την καταγραφή συναλλαγής στο ειδικό έντυπο επιβάλλεται πρόστιμο από χίλια (1.000) έως πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.

dogw0rld.blogspot.gr

Shares 642

Δείτε και αυτές τις Ειδήσεις

loading...

Σχόλια


Read more:
Close