Μενού

Τα πιο παράξενα ζώα στον πλανήτη (εικόνες)

Shares 48

παράξενα ζώα Η φύση δεν έχει πάντα κέφια. Τα παρακάτω ζώα θεωρούνται άσχημα από τους ανθρώπους τουλάχιστον που ορίζουν την ομορφιά με τον δικό τους τρόπο.

Γιατί όπως είναι γνωστό, η ομορφιά είναι εντελώς μα εντελώς υποκειμενική έννοια.

Παρόλα αυτά, τα παρακάτω όντα δεν θυμίζουν τίποτα συνηθισμένο, γνωστό ή κάτι που να εμφανίζεται τουλάχιστον συχνά σε φωτογραφικές απεικονίσεις.

Το βιβλίο της Mara Grunbaum, «WTF, Evolution?!: A Theory of Unintelligible Design» έχει συγκεντρώσει τα πιο παράξενα, τα πιο «τρομακτικά», τα πιο σπάνια όντα που έχουν απαντηθεί στη Γη, ή τουλάχιστον τα περισσότερα εξ αυτών.

Ας δούμε ορισμένα παρακάτω:

Το γιγαντιαίο Sunfish, το τεράστιο «ηλιόψαρο»

παράξενα ζώα

Είναι ένα ψάρι του γλυκού νερού που συνήθως – με την γιγαντιαία όρεξή του – αποδεκατίζει τα αλιεύματα στις λίμνες και τα ποτάμια. Το Mola mola είναι γνωστό ως το ηλιόψαρο το ωκεανού. Το βαρύτερο οστεώδες ψάρι στον ωκεανό, το Mola mola, μπορεί να ζυγίζει μέχρι και 3.000 κιλά (περισσότερο από ένα φορτηγό) – ένα εκπληκτικό γεγονός, δεδομένου ότι τρώει κυρίως μέδουσες.

Ο γιγαντιαίος χαμαιλέοντας με τα τρία κέρατα

παράξενα ζώα

Αναπαράγεται μόνο μία ή δύο φορές στη ζωή του και φτάνει τα 30 εκατοστά.
Η νυχτερίδα με την πλακουτσωτή μύτη

παράξενα ζώα

 

Οι λευκές νυχτερίδες της Ονδούρας (Ectophylla alba) ζουν σε χώρες της Κεντρικής Αμερικής, στη Νικαράγουα, την Κόστα Ρίκα και φυσικά στην Ονδούρα, τη χώρα από την οποία παίρνουν και το όνομά τους. Δε ζουν σε σπηλιές και δεν «πίνουν» αίμα, ενώ η χαρακτηριστική λευκή γούνα τους δεν οφείλεται σε αλμπινισμό αλλά αποτελεί εξέλιξη… καμουφλάζ.
Goosefish

Ζει στην άμμο, στα βάθη της θάλασσας στα 1000 μέτρα. Απαντάται στον Ατλαντικό, τον Ινδικό αλλά και τον Ειρηνικό ωκεανό. Το μεγαλύτερο μπορεί να φτάσει και στο 1,5 μέτρο σε μήκος.
Babirusa

 

παράξενα ζώα

Ανήκει στην οικογένεια των χοίρων. Απαντάται στην Ινδονησία και είναι σπάνιο είδος. Το παράδοξο είναι ότι τα κέρατα του ζώου δεν σταματούν να αναπτύσσονται όσο μεγαλώνει και μπορεί να τρυπήσουν και το ίδιο το κρανίο του.

Ο «γουρουνομύτης» βάτραχος

παράξενα ζώα

Λέγεται Nasikabatrachus sahyadrensis και ζει στην Ινδία. Σύμφωνα με τις μελέτες το είδος εξελίχθηκε ξέχωρα σε σχέση με τα υπόλοιπα είδη βατράχων αναπτύσσοντας καθαρά δικά του χαρακτηριστικά.

Πηγή: boredpanda.com, sigmalive.com

Shares 48

Σχόλια


Read more:
Close