Μενού

Τα 35 πιο χαρούμενα ζώα που έχετε δει! (Φωτογραφίες)

Shares 360

ζώα Έχουν τα ζώα συναισθήματα; Οι επιστήμονες διαχωρίζουν τα συναισθήματα σε δυο κατηγορίες. Στα πρωτεύοντα συναισθήματα που είναι έμφυτα και στα δευτερεύοντα συναισθήματα που είναι πιο πολύπλοκα και δεν βιώνονται με τον ίδιο τρόπο από όλους.

Στα πρωτεύοντα συναισθήματα ανήκουν ο φόβος,ο πανικός, η επιθετικότητα και ο ενθουσιασμός ενώ στα δευτερεύοντα η χαρά, η ζήλια, η λύπη και η αγάπη. Σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα τα περισσότερα ζώα έχουν πρωτεύοντα συναισθήματα αλλά δεν αποκλείεται ορισμένα θηλαστικά να έχουν αναπτύξει και μερικά δευτερεύοντα συναισθήματα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες δοκιμάζουν τα αντικαταθλιπτικά προϊόντα τους σε πειραματόζωα πριν τα βγάλουν στην αγορά.

Αφού λοιπόν κάποια ζώα μπορούν να νιώσουν και τα πιο περίπλοκα συναισθήματα της χαράς και της ευτυχίας, γιατί να μην μπορούν να γελάσουν; Οι φωτογραφίες που ακολουθούν αποδεικνύουν ότι και αυτό μπορούν να το κάνουν οι τετράποδοι φίλοι μας! Και το κάνουν με τον πιο χαριτωμένο τρόπο!

ζώα

ζώα

ζώα

ζώα

Shares 360

Σχόλια


Read more:
Close