Μενού

Στον Αρκτούρο ορφανό αρκουδάκι και λυκάκι! (Εικόνες)

Shares 157

Αρκτούρος Ο Ούσκο και ο Ρώμος είναι δύο νεογέννητα ορφανά άγρια ζώα, αρκουδάκι και λυκάκιαντίστοιχα, τα οποία φροντίζει εδώ και λίγες ημέρες ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ.

Ο Ούσκο ήρθε στις 6 Ιουλίου στην Ελλάδαέπειτα από πρωτοβουλία περιβαλλοντικής οργάνωσης στην ΠΓΔΜ που βρήκε το αρκουδάκι τραυματισμένο και χωρίς τη μητέρα του.

Χάρις στην άμεση κινητοποίηση των τοπικών αρχών στα Σκόπια και του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, το αρκουδάκι μεταφέρθηκε στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ.

Από τις εξετάσεις που έγιναν προέκυψε ότι έχει κάταγμα λεκάνης.

Πρόκειται για έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό που δεν επιτρέπει στο μικρό αρκουδάκι να περπατάει καλά. Λόγω της ηλικίας του (είναι μόλις 5 μηνών) υπάρχει η ελπίδα ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Εφόσον όλα εξελιχθούν κατ’ ευχήν και αποκατασταθεί το πρόβλημα, ο Ούσκο θα επιστρέψει του χρόνου στο φυσικό του περιβάλλον.

Τον Ρώμο, ένα νεογέννητο λυκάκι μόλις δύο μηνών, παρέδωσε στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ στις 8 Ιουλίου η περιβαλλοντική οργάνωση Δράση για την Άγρια Ζωή.

Βρέθηκε από ιδιώτη στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης στις αρχές Ιουνίου, ο οποίος το φρόντισε για δύο περίπου εβδομάδες.

Ο Ρώμος, όπως ονομάστηκε το ορφανό λυκάκι, στη συνέχεια φιλοξενήθηκε σε εγκαταστάσεις της Δράσης για την Άγρια Ζωή προτού παραδοθεί στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, για να μεταφερθεί στο μοναδικό αδειοδοτημένο χώρο για περίθαλψη μεγάλων σαρκοφάγων στην Ελλάδα.

Η φροντίδα του Ρώμου εξελίσσεται πολύ καλά. Για το λυκάκι θα γίνει κάθε προσπάθεια επανένταξης στη φύση.

Η περίπτωσή του, ωστόσο, είναι πολύ δύσκολη δεδομένου ότι η επανένταξη λύκων είναι πιο δύσκολη από αυτή των αρκούδων και ο Ρώμος έχει ήδη περάσει ένα μήνα υπό στενή ανθρώπινη φροντίδακαι μακριά από το φυσικό του περιβάλλον.

Αρκτούρος

Αρκτούρος

Αρκτούρος

nooz.gr

Shares 157

Σχόλια


Read more:
Close