Μενού

Στειρώσεις σε αδέσποτα ζώα της Ρόδου

Shares 11

Το θέμα θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο

αδέσποτα στειρώσεις

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου με αρκετά διαδικαστικά θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Ανάμεσα στα θέματα που έρχονται για έγκριση, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι κάποια που αφορούν τη ΔΕΥΑΡ και την τακτοποίηση δανείου της αλλά και η επικαιροποίηση του ετήσιου προγράμματος τουριστικής προβολής του Δήμου καθώς προστίθενται κάποιες εκθέσεις στις οποίες θα συμμετάσχει ο ΠΡΟΤΟΥΡ και απαιτείται έγκριση. Παράλληλα, έρχεται και μία εισήγηση του Αντιδημάρχου Ανάπτυξης και Πρωτογενούς Τομέα κ. Γιώργου Πόκκια για την πραγματοποίηση στειρώσεων σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Αναφέρει, συγκεκριμένα, στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος:
«Ως γνωστόν, το Δημοτικό Κυνοκομείο λειτουργεί σε συνεργασία με τη Φιλοζωική Εταιρεία Ρόδου που στελεχώνεται από εθελοντές συμπολίτες μας. Η λειτουργία του κυνοκομείου εν γένει στηρίζεται πέραν της συνεισφοράς του Δήμου, στην εθελοντική προσφορά εργασίας και υλικών από εθελοντές φιλόζωους. Υπάρχει δε εθελοντική προσφορά ακόμη και από αλλοδαπούς που στηρίζουν τη λειτουργία του κυνοκομείου.

Σημειώνεται ότι το δημοτικό κυνοκομείο Ρόδου έχει πιστοποιηθεί ως χώρος ιατρείου αδέσποτων ζώων συντροφιάς με σχετική απόφαση του Διευθυντή της Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Μια από τις σπουδαιότερες εθελοντικές δράσεις, είναι αυτή που γίνεται από ιδιώτες  κτηνιάτρους που με δικά τούς έξοδα προβαίνουν σε στειρώσεις αδέσποτων γατιών και σκύλων, δράση σημαντική για την προστασία του περιβάλλοντος καθώς ο περιορισμός του αριθμού τους σε επίπεδο νησιού, είναι σημαντικό να διατηρείται εντός συγκεκριμένου εύρους».

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, κάνει γνωστό ότι υπάρχει αίτημα από την κτηνίατρο κα. Αντωνία-Μιχαλίτσα Χατζηδιάκου για να προβεί δωρεάν σε στειρώσεις και στην περίθαλψη αδέσποτων ζώων, διαθέτοντας χωρίς αντάλλαγμα τα απαιτούμενα υλικά, για το χρονικό διάστημα από 6 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2017, σύμφωνα με το πρόγραμμα του δημοτικού κυνοκομείου και της υπευθύνου κτηνιάτρου.

Σημειώνεται ακόμη ότι, η εθελοντής κτηνίατρος, θα προβεί σε αυτή την εθελοντική πράξη στο πλαίσιο δράσης του φιλοζωικού συλλόγου «Flying Cats» που εδρεύει στο Μόναχο της Γερμανίας.

Το παραπάνω αίτημα έχει κατατεθεί στο Δήμο από το Σύλλογο Φιλοζωικής Ρόδου που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Κυνοκομείου, και ζητούν την υπογραφή σχετικής σύμβασης με την κτηνίατρο και τον παραπάνω φιλοζωικό σύλλογο, ώστε η κτηνίατρος να προσφέρει τις υπηρεσίες της το συγκεκριμένο διάστημα εθελοντικά, χωρίς καμία επιβάρυνση του Δήμου Ρόδου, καθώς η δράση του αποτελεί εξ’ ολοκλήρου εθελοντική προσφορά προς το νησί μας.

Έτσι, το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να εγκρίνει τα παρακάτω:
1) Την αποδοχή της εθελοντικής προσφοράς της κτηνιάτρου κα. Αντωνίας-Μιχαλίτσας Χατζηδιάκου

2) Οι στειρώσεις θα λάβουν χώρα αποκλειστικά εντός του εγκεκριμένου ιατρικού χώρου του Δημοτικού Κυνοκομείου Ρόδου, υπό την επίβλεψη της υπευθύνου δημοτικού κτηνιάτρου, το διάστημα από 6 Νοεμβρίου 2017 έως 31 Δεκεμβρίου 2017.

3) Οι στειρώσεις θα γίνουν αποκλειστικά και μόνο σε αδέσποτα ζώα του νησιού μας και σε καμιά περίπτωση δεν θα αφορούν σε δεσποζόμενα κατοικίδια.

Η ανωτέρω εθελόντρια κτηνίατρος θα ασκήσει το προαναφερόμενο έργο στο πλαίσιο δράσης του φιλοζωικού συλλόγου με την επωνυμία «Flying Cats» που εδρεύει στο Μόναχο της Γερμανίας, νόμιμα εκπροσωπούμενος από την Πρόεδρό του κ. Nina Nicola Schollborn.

rodiaki

Shares 11

Σχόλια


Read more:
Close