Μενού

Στην Αμερική αλλάζουν τον νόμο και καταδικάζουν κάθε κακοποίηση ζώου ως κακούργημα

Shares 832

νόμος κακοποίηση ζώων Αμερική Στη Πολιτεία του Οχάιο στις ΗΠΑ ψηφίστηκε ένας νέος νόμος που καταδικάζει πιο αυστηρά όσους κακοποιούν σωματικά ζώα, διώκοντας τους για κακούργημα.
Οι ειδικοί θεωρούν ότι κάθε 10 δευτερόλεπτα, ένα ζώο κακοποιείται. Είναι ένα πρόβλημα που πολλοί γνωρίζουν ότι υπάρχει, αλλά συχνά παραβλέπεται και δεν δίνεται η απαραίτητη σημασία.

νόμος κακοποίηση ζώων Αμερική
Γνωρίζατε όμως ότι σε πολλά σπίτια που γίνεται κακοποίηση ζώων, παράλληλα γίνεται και κακοποίηση παιδιών;
Σε μια μελέτη βρέθηκε ότι στο 88% των οικογενειών που υπήρχε υποψία ότι γινόταν παιδική κακοποίηση, υπήρχε και κακοποίηση ζώων.
νόμος κακοποίηση ζώων Αμερική
Η κακοποίηση ζώων έχει πολλές διαφορετικές μορφές.
Η πλειοψηφία των «εσκεμμένων» περιπτώσεων κακοποίησης γίνονται από άντρες κάτω των 30, αλλά η παθητική «συλλογή ζώων», μια άλλη μορφή κακοποίησης, γίνεται από γυναίκες άνω των 60 ετών. Όσον αφορά τα είδη των ζώων που κακοποιούνται, στην πλειοψηφία είναι σκύλοι (στο 70,1% των περιπτώσεων), γάτες (20,9%) και άλλα είδη.
νόμος κακοποίηση ζώων Αμερική
Θεωρείται μεγάλη νίκη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων η ψήφιση του νόμου στη Πολιτεία του Οχάιο για την καταδίκη των ατόμων που κακοποιούν σωματικά ζώα.
Στη φωτογραφία φαίνεται ο κυβερνήτης του Οχάιο, ο John Kasich να υπογράφει το «Νόμο Goddard», όπως χαρακτηρίστηκε ο συγκεκριμένος νόμος, προς τιμή του υπερασπιστή των ζώων Dick Goddard.
νόμος κακοποίηση ζώων Αμερική
Πριν τη ψήφιση του νόμου στο Οχάιο, όποιος κακοποιούσε ένα ζώο, θεωρούταν ένα απλό πλημμέλημα, και είναι μικρή ή καθόλου καταδίκη.
Σε συνεργασία με τη φιλοζωική οργάνωση για την ευζωΐα των ζώων PAWS (Public Animal Welfare Society), ο συγγραφέας Dick Goddard πίεσε να γίνει η αλλαγή του νομοσχεδίου στη Πολιτεία του Οχάιο.
Σε συνέντευξή του, ο Goddard δήλωσε ότι «Οι γονείς μου με δίδαξαν να σέβομαι τα ζώα, και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν διαθέτουν κανένα σεβασμό.» Ο Goddard είναι μετεωρολόγος, συγγραφέας και σκιτσογράφος και ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων. Τόσο οι Δημοκρατικοί, όσο οι Ρεπουμπλικάνοι στη Πολιτεία του Οχάιο χαιρέτισαν με θέρμη το νομοσχέδιο και ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα ο νέος νόμος.
νόμος κακοποίηση ζώων Αμερική
Η διευθύντρια της φιλοζωικής οργάνωσης The Humane Society για την Πολιτεία του Οχάιο Ohio, Corey Roscoe, συνόψισε πολύ ξεκάθαρα το νέο νόμο:
«Ο ωμός βασανισμός ενός ζώου συντροφιάς δεν πρέπει να είναι ανεκτός στη Πολιτεία μας, και αυτός ο νέος νόμος είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Το Οχάιο πλέον ανήκει στις 47 Πολιτείες των ΗΠΑ που τιμωρούν τη κακοποίηση των ζώων με δίωξη για κακούργημα.»
νόμος κακοποίηση ζώων Αμερική
Τώρα, οποιοσδήποτε κακοποιεί το ζώο συντροφιάς του θα καταδικάζεται σε ποινή κάθειρξης 6 μηνών και θα λαμβάνει πρόστιμο 2.500 ευρώ.
νόμος κακοποίηση ζώων Αμερική
Αυτός ο νόμος ισχύει όχι μόνο σε εσκεμμένη σωματική κακοποίηση ζώου, αλλά και σε παθητική κακοποίηση, όπως όταν το ζώο στερείται βασικές συνθήκες ευζωίας, όπως τροφή, νερό και καταφύγιο.
νόμος κακοποίηση ζώων Αμερική

Shares 832

Σχόλια


Read more:
Close