Μενού

Στην αγκαλιά του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ μεγαλώνει ο ορφανός Πάτρικ

Shares 550

Αρκτούρος αρκούδες Εξαιρετικά ανταποκρίνεται ο Πάτρικ στην φροντίδα που του προσφέρει η επιστημονική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ σε συνεργασία με την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Αρκτούρος αρκούδες

Έτσι βρήκαν το αρκουδάκι οι φύλακες του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών στις 17/3.

Το μωρό που γεννήθηκε πριν από περίπου έναν μήνα εντοπίστηκε μόνο στις 17 Μαρτίου σε δασώδη περιοχή στο Βροντερό Φλώρινας από τους φύλακες του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών.

Αρκτούρος αρκούδες

Ο μικρός Πάτρικ πίνει όλο το γάλα του.

Παρόλο που επί δύο μέρες έγιναν έρευνες για να εντοπιστεί η μητέρα του αυτό δεν κατέστη δυνατόν γι’ αυτό και το μικρό αρκουδάκι μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ όπου και θα μεγαλώσει ενώ στη συνέχεια θα επανενταχθεί στο φυσικό περιβάλλον. Το μικρούλη το ονόμασα Πάτρικ επειδή την ημέρα που βρέθηκε πολλές χώρες γιορτάζουν την ημέρα του Αγίου Πατρίκιου.

Αρκτούρος αρκούδες

Ένα πανέμορφο μωρό που θέλει να παίζει, να τρώει και να κοιμάται.

Το αρκουδάκι παρόλο που έχασε τη μητέρα του μόλις λίγες εβδομάδες μετά τη γέννησή του, σε ηλικία δηλαδή που είναι αδύνατον να επιβιώσει μόνο του, ανταποκρίνεται εξαιρετικά στην περίθαλψη που του παρέχεται από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Ήδη έχει επανακτίσει τις δυνάμεις του και πίνει με μεγάλη όρεξη όλο το γάλα του.

Το μικρό αρκουδάκι στα χέρια της Υπεύθυνης του Προγράμματος Περίθαλψης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, Μελίνας Αυγερινού, που αναλάβει την καθημερινή φροντίδα του μέχρι την τελική επανένταξη. Επειδή το αρκουδάκι είναι πολύ μικρό και φυσιολογικά δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκτός της φωλιάς, τις πρώτες ημέρες παραμένει σε εσωτερικό χώρο.

Η Μελίνα Αυγερινού παίζει με το αρκουδάκι!

Η περίθαλψη του Πάτρικ θα συνεχιστεί στα πρότυπα των δύο προηγούμενων αντίστοιχων επιχειρήσεων που έχουν γίνει στην Ελλάδα, της Ζωής και του Μικρού Τζον με το Νικήτα. Η απελευθέρωση του Πάτρικ προγραμματίζεται για τις αρχές του 2016.

Ο Πάτρικ πίνει όλο το γάλα του!

Παράλληλα ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ φροντίζει και δύο πολύ σοβαρά τραυματισμένες αρκούδες. Πρόκειται για τον Γιωργάκη, που είχε βρεθεί πυροβολημένος στο Μέτσοβο και την αρκούδα που βρέθηκε και αυτή πυροβολημένη αλλά στο Βροντερό λίγες ημέρες μετά τον Πάτρικ. Και οι δύο έχουν πυροβοληθεί στο κεφάλι και χρειάζονται ακόμη αρκετό χρόνο περίθαλψης.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε κι αυτές οι αρκούδες να επιστρέψουν στη φύση, ωστόσο προς το παρόν παραμένει άγνωστο εάν θα θα αναρρώσουν σε βαθμό που να επιτρέπει την ασφαλή επανένταξή τους.

Πηγή

Shares 550

Σχόλια


Read more:
Close