Μενού

SOS φιλοζωικών για ελέφαντες που κάνουν μασάζ σε τουρίστες (Βίντεο)

Shares 34

ελέφαντες Οι οργανώσεις επικρίνουν έντονα τη διαδικασία – Δείτε το βίντεο

Το μασάζ στις παραλίες είναι συνηθισμένο αλλά στη Ταϊλάνδη μπορεί να είναι λίγο διαφορετικό. Οι τουρίστες που ταξιδεύουν σε εξωτικές τοποθεσίες, όπως η Ταϊλάνδη μπορούν να επιλέξουν να επιλέξουν μασάζ από έναν… ελέφαντα.

Η υπηρεσία περιλαμβάνει για τον πελάτη μαλάξεις από τα πόδια και την προβοσκίδα ενός ελέφαντα ο οποίος φυσικά ελέγχεται από έναν εκπαιδευτή. Αλλά οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων επικρίνουν έντονα αυτή τη διαδικασία υποστηρίζοντας ότι οι περισσότεροι από τους ελέφαντες έχουν αρπαγεί βίαια από τις μητέρες τους, από μωρά και υπόκεινται σε διάφορα «βασανιστήρια» για να εκπαιδευτούν όπως ότι παραμένουν με δεμένα πόδια για ώρες.

 

ελέφαντες

Οι οργανώσεις ισχυρίζονται ότι τα ζώα κακοποιούνται στη συνέχεια με ραβδιά, αλυσίδες ή άλλα αντικείμενα, με στέρηση ύπνου, δίψα και πείνα, προκειμένου να σπάσουν το ηθικό τους. Μερικές φορές η διαδικασία είναι τόσο σκληρή ώστε κάποια από τα ζώα πεθαίνουν κατά τη διάρκεια της εξουθενωτικής εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις καταγγελίες των οργανώσεων. Μόλις το ηθικό ενός ελέφαντα είναι σπασμένο, υποχωρεί έναντι των εκπαιδευτών και τηρεί τις εντολές δηλαδή να είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης ως τουριστικό αξιοθέατο. Συχνά, ο εκπαιδευτής θα συνεχίσει και μετά την εκπαίδευση να χρησιμοποιεί ένα γάντζο για να τον ελέγχει και να κάνει το ζώο ό,τι του υποδεικνύει.

ελέφαντες

Σε ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, ένας τουρίστας φαίνεται ξαπλωμένος σε μια παραλία στο Πουκέτ να απολαμβάνει ένα μασάζ από δύο ελέφαντες, ενώ οι εκπαιδευτές τους κοιτάζουν. Φαίνεται μάλιστα ο ελέφαντας να τραβιέται στο αυτί από τον εκπαιδευτή για να συνεχίσει να κάνει μασάζ στην πλάτη του πελάτη προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο Δρ Jan Schmidt-Burbach, που ασχολείται με την άγρια πανίδα είπε σχετικά: «Οι τουρίστες μπορούν να θέλουν να κάνουν δραστηριότητες όπως ιππασία σε ελέφαντες χωρίς να σκεφτούν ότι αυτό τους κάνει κακό αλλά η ωμή αλήθεια είναι ότι σπάνε το ηθικό σε αυτά τα ζώα για να μπορούν να τα ελέγχουν».

 

ελέφαντες

Δείτε το βίντεο…

newsbeast.gr

Shares 34

Σχόλια


Read more:
Close