Μενού

Σκύλος στο σπίτι; Tips για το τέλειο καθάρισμα!

Shares 28

Έχεις κατοικίδιο και μάλιστα ένα παιχνιδιάρικο σκυλάκι? Τότε σίγουρα θα έχεις αντιληφθεί πόσο πολύ τυχερός είσαι.. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου! Ατελείωτες ώρες παιχνιδιού, χάδια και η συντροφιά που είναι πάντα εκεί για σένα να σε περιμένει..

Ξέρεις ότι ο σκύλος σου, νοιάζεται για την υγεία σου και θα βρει έναν τρόπο να σε κάνει να ξεσηκωθείς ώστε να βγείτε έξω για βόλτα και για παιχνίδι. Σίγουρα θα σε κάνει να ξεχάσεις ότι άσχημο σε απασχολεί..

«Τα σκυλιά είναι ευτυχισμένα, όταν κάνουν τους ανθρώπους χαρούμενους. Είναι σα να έχεις βρει μια «μηχανή» ευτυχίας.»

Αυτή η «μηχανή» όμως, δημιουργεί λεκέδες από σκόνη και λάσπη, παράγει τρίχες,  και σε αποτελειώνει με τις οσμές που διαχέει! Ανάλογα με την εποχή μπορεί να σε φέρει στα όρια σου.. Χαλάρωσε, καταλαβαίνω τι περνάς. Δεν γίνεται να καθαρίζεις κάθε μέρα όλο το σπίτι με την ηλεκτρική για να νικήσεις αυτές τις επίμονες τρίχες που κολλάνε παντού!

Έχεις δοκιμάσει τη σκούπα Swiffer? Είναι η ιδανική λύση για την παγίδευση της σκόνης και των τριχών που συγκεντρώνονται στις πιο δύσκολες γωνίες. Είναι εύχρηστη και ανθεκτική, παγιδεύει 3 φορές περισσότερη σκόνη και τρίχες σε σχέση με την παραδοσιακή σκούπα.

Εκτός όμως από αυτό, έχεις να αντιμετωπίσεις και τη σκόνη που κολλά σε σημεία που ο σκύλος σου αγαπά.. Κάθε ζώο έχει ένα αγαπημένο έπιπλο όπου περνά την ώρα του, είτε πρόκειται για μαξιλάρι, είτε για καναπέ, είτε μια επιφάνεια του σπιτιού. Πολύ συχνά ακόμα και για την αγαπημένη σας πολυθρόνα, όπου αφήνει τακτικά τα ίχνη του!

σκύλος καθάρισμα Σκύλος καθάρισμα σπιτιού με σκύλου καθάρισμα

Εμείς σου βρήκαμε ορισμένα tips,  που μπορούν να σε βοηθήσουν!

  • Αρχικά, μπορείς να καλύψεις τα έπιπλα αυτά με υφάσματα που πλένονται εύκολα και είναι απορροφητικά. Διάλεξε τα εν λόγω υφάσματα στο χρώμα των επίπλων σου.
  • Για την αφαίρεση σκόνης ή τριχών, καθώς και για να αποφύγεις τον διασκορπισμό τους σ΄όλο το δωμάτιο ή το σπίτι, σου προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις τα ηλεκτροστατικά πανάκια Swiffer.  Όπως ήδη γνωρίζεις, οι ίνες τους παγιδεύουν τη βρωμιά και κατορθώνουν να αιχμαλωτίσουν έως το 75% των αλλεργιογόνων που περιέχονται στη σκόνη.
  • Μπορείς επίσης να οριοθετήσεις τους χώρους μέσα στο σπίτι που θα επισκέπτεται ο σκύλος σου.. δεν είναι όλοι οι χώροι για εσένα φίλε μου!
  • Χρησιμοποίησε κολλητική ταινία: Τύλιξε την ταινία μία φορά γύρω από την παλάμη σου και πέρασε το χέρι σου πάνω από το σημείο που σ’ ενδιαφέρει. Οι τρίχες κολλάνε στην ταινία!

Όσο και να αγανακτείς με την βρωμιά που δημιουργεί άθελα του ο σκύλος σου, μην σταματήσεις να τον αγαπάς, να τον φροντίζεις.. Έχει να σου προσφέρει πολλά..

«Το να έχεις ένα σκύλο ή μια γάτα στο σπίτι είναι μια μοναδική εμπειρία, αλλά συχνά αποτελεί και πρόκληση. Πόσο χρόνο δεν έχεις αφιερώσει να αφαιρείς τρίχες από τις επιφάνειες του σπιτιού, οι οποίες μαγικά..εμφανίζονται πάλι!
Πρόκειται για κοινό πρόβλημα όλων όσων έχουν σκύλο ή γάτα. Ωστόσο, είναι εφικτό να επιστρέφεις σ’ ένα καθαρό σπίτι: αρκεί η άμεση εφαρμογή απλών συμβουλών και η επιλογή των κατάλληλων συμμάχων!»

Γνωρίζεις ότι..

Η έκθεση των καλυμμάτων, των μαξιλαριών και των ριχταριών στον ήλιο παρέχει μια απολύτως φυσική προστασία κατά των ακάρεων, καθώς μπορεί  να σκοτώσει αυτά τα ζωύφια. Εάν χτενίζετε τακτικά τον τετράποδο φίλο σας, θα μαζεύετε λιγότερες τρίχες από το σπίτι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χτένα καλυμμένη με νάιλον κάλτσα, που απομακρύνει αποτελεσματικά τις νεκρές τρίχες.

via

socialsecurity
Shares 28

Σχόλια


Read more:
Close