Μενού

Σκύλος σώζει την ιδιοκτήτριά του από επιληπτική κρίση – Δείτε το βίντεο

Shares 0

Σκύλος Η Πόπι, ένα αξιαγάπητο και πανέξυπνο λαμπραντόρ ηλικίας δύο ετών, είναι η φύλακας-άγγελος της 23χρονης Σάνον Λοκ, καθώς την προειδοποιεί αρκετή ώρα πριν πάθει επιληπτική κρίση και την ώρα της κρίσης της σώζει τη ζωή.

Η Σάνον κατέγραψε μάλιστα ένα τέτοιο περιστατικό σε βίντεο. Η Πόπι προειδοποίησε την Σάνον 15 λεπτά πριν την κρίση. Έτσι, η κοπέλα είχε το χρόνο να ξαπλώσει στο κρεβάτι της για να μην κινδυνεύσει την ώρα της κρίσης. Αφού ξάπλωσε, άρχισε να τραβάει το βίντεο.

Πριν έρθει στη ζωή της Σάνον η γλυκύτατη Πόπι, η κοπέλα δεν ήξερε πότε θα χτυπήσει η επόμενη κρίση και πολλές φορές περνούσαν αρκετές ώρες μέχρι να συνέλθει.

Σκύλος

Την ώρα που συμβαίνει η κρίση, βλέπουμε στο βίντεο την Πόπι να γλείφει το στόμα της Σάνον. Αν και ορισμένοι μπορεί να βρουν αυτήν την εικόνα αποκρουστική, η Πόπι με αυτόν τον τρόπο σώζει τη ζωή της κοπέλας, καθώς βοηθά να συνέλθει πιο γρήγορα αλλά και να απομακρυνθεί η υπερβολική ποσότητα σάλιου που θα μπορούσε να πνίξει την Σάνον.

Η Πόπι προειδοποιεί την ιδιοκτήτριά της περίπου 15-20 λεπτά πριν ξεκινήσει η κρίση. Κανείς δεν γνωρίζει πώς μπορεί και καταλαβαίνει εγκαίρως η Πόπι πότε θα έρθει η επόμενη επιληπτική κρίση, έχουν καταγραφεί όμως και άλλα παρόμοια περιστατικά.Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Κουίνς του Μπέλφαστ μελετούν τις εκπληκτικές ικανότητες της Πόπι στο πλαίσιο μιας πρωτοποριακής έρευνας σχετικά με τη συμβολή των σκύλων στη διαχείριση της επιληψίας.

Η νεαρή Σάνον δηλώνει: «Παθαίνω κρίσεις περίπου δύο φορές την εβδομάδα και μερικές φορές είναι πολύ σοβαρές. Μπορεί να αποδειχθούν ακόμη και θανατηφόρες. Ξεκίνησαν όταν ήμουν περίπου 17 ετών και κάποια στιγμή η κατάσταση επιδεινώθηκε, πάθαινα κρίση τέσσερις με πέντε φορές την ημέρα. Δεν μπορούσα να βγω από το σπίτι ούτε να εργαστώ. Μετά ήρθε η Πόπι στη ζωή μου και με έχει βοηθήσει πολύ. Μια μέρα άρχισε να φέρεται παράξενα και δεν μπορούσα να καταλάβω το γιατί. Ερχόταν συνέχεια καταπάνω μου λαχανιασμένη. Αργότερα συνειδητοποίησα πως καταλάβαινε ότι κάτι δεν πάει καλά.»

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί μεγαλύτερο απόσπασμα από το περιστατικό.

fanpage.gr

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close