Μενού

Σκύλος δεν σταματάει να αγκαλιάζει τη νέα του μαμά που τον πήρε από το καταφύγιο και τον πήγε στο νέο του σπίτι

Shares 2K
υιοθεσία αδέσποτων Σκύλος Σκύλος δεν σταματάει να αγκαλιάζει τη νέα του μαμά που τον πήρε από το καταφύγιο και τον πήγε στο νέο του σπίτι
υιοθεσία αδέσποτων Σκύλος

Η Kayla Filoon είχε συνηθίσει να περνάει χρόνο με αδέσποτα σκυλιά. Τα περασμένα χρόνια, η 20χρονη φοιτήτρια ήταν εθελόντρια σε ένα καταφύγιο ζώων στη Philadelphia, αλλά όταν γνώρισε τον Russ, ένα ήσυχο pit bull 4 ετών, ήξερε ότι υπήρχε κάτι πολύ ιδιαίτερο σε αυτόν.

υιοθεσία αδέσποτων Σκύλος

“Ήρθε στο κέντρο σαν αδέσποτο και σίγουρα είχε υποστεί κακοποίηση. Έλειπε τρίχωμα από την ουρά και τα αυτιά του κι ήταν πάρα πολύ αδύνατος. Μου είπαν ότι ήταν περίπου 18 κιλά όταν ήρθε στο κέντρο. ” δηλώνει η νεαρή κοπέλα.
Πίσω όμως από όλα τα τραύματά του, η Filoon αναγνώρισε πόσο όμορφο και αγαπησιάρικο σκυλάκι ήταν… “Απλά καθόταν σε μια γωνία ήρεμος και με κοιτούσε και σκέφτηκα ότι είναι αξιολάτρευτος. Έπρεπε να τον πάρω!”

υιοθεσία αδέσποτων Σκύλος

Όταν γύρισε στο κέντρο για να τον πάρει, τον βρήκε στο ίδιο σημείο, καθόταν ήσυχος και γλυκός, ενώ όλα τα άλλα σκυλάκια γύρω του έκαναν φασαρία και ήταν ανήσυχα.
Τον πήρε βόλτα για 45 λεπτά, αλλά της είχε πάρει μόλις 5 λεπτά να τον αγαπήσει. “Με αγκάλιαζε συνέχεια, ακόμα και όσο ήμασταν στην αυλή. Έδειχνε τόσο καλό και γλυκό σκυλάκι και δεν γαύγιζε συνέχεια σαν τα υπόλοιπα.” λέει η Filoon.

υιοθεσία αδέσποτων Σκύλος

Aνακάλυψε επίσης ότι ο Russ ήταν εξοικειωμένος με βασικές εντολές όπως “κάτσε, κάτω, μείνε”, γεγονός που την έκανε να σκεφτεί ότι θα πρέπει να ανήκε σε κάποιον. Έτσι, αναρωτήθηκε πώς μπορεί να είχε καταλήξει στο καταφύγιο σε τόσο άσχημη κατάσταση.
Μετά τη βόλτα τους τον άφησε με μισή καρδιά στο καταφύγιο και τηλεφώνησε στη μητέρα της. Της είχε πει “Νομίζω πως είναι ανάγκη να υιοθετήσω ένα σκυλάκι αύριο.” Η μητέρα της πίστεψε ότι αστειευόταν, γιατί είχε συνηθίσει την αγάπη της κόρης της για τα σκυλιά που φρόντιζε. Κι όμως ο Russ ήταν όντως μια ιδιαίτερη περίπτωση για τη Filoon.

υιοθεσία αδέσποτων Σκύλος

H υιοθεσία έπρεπε να γίνει γρήγορα. Το κέντρο είχε γεμίσει σκυλιά και σίγουρα θα έπρεπε να θανατώσουν κάποια.
“Όλα τα σκυλιά διατρέχουν τον κίνδυνο να θανατωθούν σε μια τέτοια περίπτωση. Κυρίως τα πιο άρρωστα και ο Russ ήταν σίγουρα ένα από αυτά. Έβηχε συνέχεια.”
Η Filoon μόλις σχόλασε από το μάθημά της την επόμενη μέρα, έτρεξε στο καταφύγιο και αποφάσισε να πάρει τον Russ μια βόλτα με το αμάξι.

υιοθεσία αδέσποτων Σκύλος

“Απλά έκατσε στη θέση του συνοδηγού και με κοιτούσε. Σκέφτηκα, είναι ο τέλειος σκύλος!”
Όταν επέστρεψαν στο καταφύγιο το απόγευμα, η Filoon ήξερε πια ότι δεν υπήρχε περίπτωση να πάει σπίτι δίχως αυτόν. Με τη βοήθεια του προσωπικού ετοίμασε τα χαρτιά της υιοθεσίας.

υιοθεσία αδέσποτων Σκύλος

“Τον πήρα σπίτι εκείνο το βράδυ κιόλας,” θυμάται.

υιοθεσία αδέσποτων Σκύλος

Η Filoon έπρεπε να πει στις υπόλοιπες 6 συγκατοίκους της για το σκυλάκι, αλλά ευτυχώς τον λάτρεψαν και εκείνες όσο και η κοπέλα. Του είχε πάρει λίγο καιρό να προσαρμοστεί στο νέο σπίτι του και είχε ανάγκη από μπόλικο ύπνο, άλλωστε δεν ήταν εύκολο μετά από τόσο καιρό μέσα στο κλουβί του στο καταφύγιο.

υιοθεσία αδέσποτων Σκύλος

Αλλά ο Russ τα κατάφερε γρήγορα και λάτρευε την νέα του μαμά. “Θέλει πάντα να είναι κοντά μου” δηλώνει εκείνη σήμερα.

υιοθεσία αδέσποτων Σκύλος

“Το βράδυ όταν κάθομαι στην καρέκλα μου και διαβάζω, ψάχνει να βρει τρόπους να με αγκαλιάσει. Είχε έναν ολόκληρο καναπέ στη διάθεσή του και το κρεβατάκι του στο πάτωμα, αλλά αυτός ήθελε να είναι στην αγκαλιά μου. Έτσι κάπως, πάντα καταλήγει πάνω μου και τον κοιτάζω και δεν το πιστεύω…”

υιοθεσία αδέσποτων Σκύλος

Μια από τις φίλες της Filoon τους τράβηξε μια φωτογραφία μαζί και την κοινοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες και η κοπέλα πιστεύει ότι είναι ένας καλός τρόπος για να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει κι άλλους ανθρώπους να υιοθετήσουν κάποιο σκυλάκι από ένα καταφύγιο…

υιοθεσία αδέσποτων Σκύλος

“Πραγματικά είναι τόσο αγαπησιάρης. Είμαι ξαπλωμένη και βάζει το κεφάλι του στο μπράτσο μου με την πατούσα του στο στήθος μου. Καμιά φορά ξαπλώνει πάνω μου!”

υιοθεσία αδέσποτων Σκύλος

“Φοβόμουν πως η συμπεριφορά του θα άλλαζε όταν θα τον έφερνα σπίτι, αλλά είναι εξίσου ήρεμος και ίσως το πιο ευγνώμον σκυλάκι που έχω γνωρίσει.”

υιοθεσία αδέσποτων Σκύλος

Υπάρχουν τόσα σκυλάκια εκεί έξω που έχουν την ανάγκη μας και περιμένουν απλά μια επίσκεψή μας σε ένα φιλοζωικό κέντρο ή ένα καταφύγιο για να τους αλλάξει τη ζωή.

υιοθεσία αδέσποτων Σκύλος

Shares 2K

Σχόλια


Read more:
Close