Μενού

Σύγκρουση με πουλί άνοιξε τρύπα σε αεροπλάνο! (pics)

Shares 9

πουλί Οι συγκρούσεις των αεροπλάνων με πουλιά είναι συχνές και σε κάποιες περιπτώσεις καταστροφικές (ιδίως όταν μπουν στον κινητήρα του).

 Στην περίπτωση όμως του αεροπλάνου της Air Namibia η εικόνα είναι πραγματικά σοκαριστική, καθώς δεν έχει υπάρξει προηγούμενο τέτοιας καταστροφής στην άτρακτο ενός αεροπλάνου από μια σύγκρουση με πουλί.Το περιστατικό έγινε κατά την φάση της προσγείωσης του αεροπλάνου στο διεθνές αεροδρόμιο Hosea Kutako στη Ναμίμπια, όταν το Airbus 319 χτύπησε ένα μεγάλο πουλί. Η σύγκρουση πρέπει να ήταν ιδιαίτερα σφοδρή και το πτηνό (ένα ή περισσότερα δεν έχει διευκρινιστεί) αρκετά μεγάλα σε μέγεθος, καθώς η τρύπα που άνοιξε στην άτρακτο μεταξύ κάτω από τον δεξιό κινητήρα είναι πρωτοφανής.

Όπως αναφέρεται πάντως από τα τοπικά μέσα, το αεροπλάνο κατάφερε παρ” όλα αυτά να προσγειωθεί, ενώ όλοι οι επιβάτες είναι σώοι και αβλαβείς. Όσο για το αεροπλάνο θα χρειαστεί αρκετό καιρό για να επισκευαστεί, καθώς η τρύπα που έχει ανοίξει απαιτεί σημαντικές επεμβάσεις σε δομικά στοιχεία της κατασκευής του για να επιστρέψει με ασφάλεια στον αέρα.

gazzetta.gr

Shares 9

Σχόλια


Read more:
Close