Μενού

Σέρβος προγραμματιστής κατασκευάζει αναπηρικά καροτσάκια για κατοικίδια

Shares 562

προγραμματιστής κατοικίδια Συνέλαβε την ιδέα, όταν ένα αυτοκίνητο χτύπησε το κατοικίδιό του.

Μια νέα ευκαιρία για παιχνίδι, βόλτα και στιγμές απόλυτης ευτυχίας έχουν κατοικίδια, κυρίως σκύλοι, με το αναπηρικό καροτσάκι χαμηλού κόστους, που σχεδίασε και κατασκεύασε ο Σέρβος Ντράγκαν Ντιμιτρίγιεβιτς.

Ο προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών Ντράγκαν Ντιμιτρίγιεβιτς συνέλαβε την ιδέα, όταν ένα αυτοκίνητο χτύπησε το κατοικίδιό του, ένα κουτάβι μόλις τριών μηνών, με το όνομα Μίσα. Η ιδέα του για τα αναπηρικά καροτσάκια για σκύλους κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα στη Σερβία, ως μία από τις πρώτες λύσεις που παράγονται σε ευρύτερη κλίμακα, επισημαίνεται σε δημοσιεύματα.

«Το κατοικίδιό μου τραυματίστηκε από ένα αυτοκίνητο και χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση και έπειτα απ” αυτήν, δεν μπορούσε να περπατήσει» δήλωσε ο κ. Ντιμιτρίγιεβιτς.

«Το έβλεπα να υποφέρει, να σέρνεται στο πάτωμα και έτσι μια μέρα η κόρη μου, μού είπε ότι στο διαδίκτυο υπήρχε κάτι που παράγεται στις ΗΠΑ και το είδαμε (το αναπηρικό καροτσάκι για τους σκύλους)» πρόσθεσε.

Αναζητώντας λύση για να ανακουφίσει τον πόνο του Μίσα, έψαχνε στο διαδίκτυο αναπηρικά καροτσάκια, όμως -όπως είπε- ήταν πάρα πολύ ακριβά. Τότε, αποφάσισε να κατασκευάσει ένα παρόμοιο και φθηνότερο αναπηρικό καροτσάκι στο δικό του εργαστήριο.

Τα νέα εξαπλώθηκαν πολύ γρήγορα και μακριά, που μέχρι σήμερα, ο Ντράγκαν Ντιμιτρίγιεβιτς κατασκεύασε περισσότερα από 100 προσαρμοσμένα αναπηρικά καροτσάκια για σκύλους και γάτες, με τα περισσότερα από αυτά να αγοράζονται από ιδιοκτήτες σκυλιών σε όλες τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, μεταξύ των οποίων στην Κροατία, τη Σλοβενία και σε μικρότερο αριθμό στην ΠΓΔΜ.

Όσο για τον τρόπο και τα υλικά που χρειάζονται για την κατασκευή του αναπηρικού καροτσιού; Χρειάζονται μικρές ρόδες, πλαστικοί σωλήνες και παλιές ζώνες για να γίνει το «θαύμα», από μεταχειρισμένα ανταλλακτικά.

Το αναπηρικό καροτσάκι δεν είναι θεραπεία, όμως δίνει τη δυνατότητα στα σκυλιά να τρέξουν, να μυρίσουν, να κάνουν όλα όσα κάνουν συνήθως τα σκυλιά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε ιστοσελίδες μέσων μαζικής ενημέρωσης, που επικαλούνται και πρόσφατο τηλεγράφημα του πρακτορείου Associated Press, δεν υπάρχουν άλλοι τοπικοί παραγωγοί, ενώ η αγορά ενός αναπηρικού καροτσιού για κατοικίδιο από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κοστίζει, πολλές φορές, περισσότερα χρήματα.

Τα αναπηρικά καροτσάκια κατασκευάζονται σε συνεργασία και με συμβουλές κτηνιάτρων. Το πρώτο καροτσάκι το κατασκεύασε σε τρεις μέρες, τώρα όμως είναι υπόθεση «ρουτίνας».

Η καλύτερη επιβράβευση για τον ίδιο είναι να βλέπει φωτογραφίες ή βίντεο από χαρούμενα ζώα, που είναι σε θέση να τρέξουν πάλι. «Δεν υπάρχει τίποτα σαν ένα σκυλί που ορμά προς τους φίλους ή τον ιδιοκτήτη του. Είμαστε πολύ χαρούμενοι!» σημείωσε ο κ. Ντιμιτρίγιεβιτς.

Πηγή

Shares 562

Σχόλια


Read more:
Close