Μενού

Σε ακούει ο σκύλος σου; Τότε μάλλον είσαι γυναίκα!

Shares 67

Εάν το σκυλί σου γαβγίζει, τότε πιθανότατα γνωρίζεις τον λόγο! Θα πρέπει να δείχνεις κατανόηση, ειδικά εάν έχεις στρογγυλοκαθίσει στο τραπέζι και τρως προκλητικά μπροστά του ενώ εκείνος πεινάει. Εάν πάλι πάει δίπλα στην πόρτα και γαβγίζει, τότε θέλει να πάει βόλτα. Μια νέα έρευνα, όμως, τώρα μας λέει ποιον υπακούει περισσότερο ένας σκύλος! Σε ακούει ο σκύλος σου; Τότε μάλλον είσαι γυναίκα!

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το ποιον ακούει ο σκύλος εξαρτάται και λίγο απ’ το φύλο του ανθρώπου!

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Royal Society of Open Science το 2017, διαπίστωσε ότι οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη επιρροή στους σκύλους σε σύγκριση με τους άνδρες!

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 18 σκύλους που γκρίνιαζαν σε διάφορες καταστάσεις ενώ στη συνέχεια 40 συμμετέχοντες κλήθηκαν να προσδιορίσουν εάν ο σκύλος γάβγιζε από φόβο, διάθεση για παιχνίδι, επιθετικότητα, απελπισία και ευτυχία. Στη συνέχεια προσπάθησαν να προσδιορίσουν το πλαίσιο του γρυλίσματος.

Οι συμμετέχοντες είχαν ποσοστό επιτυχίας 63% στον προσδιορισμό του πλαισίου του γρυλίσματος (σε σύγκριση με το ποσοστό πιθανότητας 33%).

Σκύλος

Ο Tamás Faragó, ο κύριος συγγραφέας της μελέτης, δήλωσε:

Οι πρόσφατες μελέτες fMRI δείχνουν ότι οι σκύλοι και οι άνθρωποι χρησιμοποιούν παρόμοιες περιοχές του εγκεφάλου και πιθανώς παρόμοιες διαδικασίες για ν’ αξιολογήσουν τα συναισθήματα των άλλων από τους ήχους που παράγουν. Φαίνεται ότι υπάρχουν βιολογικά ριζωμένοι κανόνες για τον τρόπο με τον οποίο οι φωνητικές αντιδράσεις των θηλαστικών κωδικοποιούν τα συναισθήματα και αυτές οι κοινές διαδικασίες βοηθούν τον άνθρωπο να εκτιμήσει την κατάσταση όχι μόνο των σκύλων αλλά και των συναισθημάτων άλλων θηλαστικών

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όμως, ανάμεσα στα ευρήματα είναι η διαπίστωση ότι το ποιον ακούει ο σκύλος εξαρτάται απ’ το τι φύλο είσαι! Οι γυναίκες που είναι περισσότερο ευαίσθητες και με μεγαλύτερη ενσυναίσθηση μπορούν ν’ ασκήσουν μεγαλύτερη επιρροή στους τετράποδους φίλους μας!

Φίλε άνδρα, την επόμενη φορά που ο σκύλος σας θα ξεσηκώσει όλη τη γειτονιά, άσε τη σύντροφό σου να τον ηρεμήσει!

Photo: GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

ipop

Shares 67

Δείτε και αυτές τις Ειδήσεις

loading...

Σχόλια


Read more:
Close