Μενού

Ρωσίδα καλλιτέχνις προσθέτει σε κλασικά αριστουργήματα τη γάτα της (pics)

Shares 19

Η Σβετλάνα Πέτροβα, Ρωσίδα καλλιτέχνις, δημιουργεί τα δικά της πρωτότυπα έργα τέχνης, εμπνευσμένη από ήδη υπάρχοντα κλασικά εικαστικά αριστουργήματα αλλά και από έναν παράγοντα φαινομενικά άσχετο: τον… γάτο της, ονόματι Ζαρατούστρα.

Η ιστορία:
Ο Ζαρατούστρα ήταν αρχικά το κατοικίδιο της μητέρας της Σβετλάνα. Όταν όμως εκείνη έφυγε από τη ζωή, η Σβετλάνα ανέλαβε τη φροντίδα του γάτου, με τον οποίο ανέπτυξε πολύ ισχυρούς δεσμούς αγάπης και αφοσίωσης, ενώ, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, την έσωσε από την κατάθλιψη.

Εκτός, όμως, από συνοδοιπόρος της Σβετλάνα στον δύσκολο δρόμο να ξεπεράσει τον χαμό της μητέρας της, ο Ζαρατούστρα έγινε το μοντέλο της καλλιτέχνιδος σε ένα νέο project με τίτλο Fat Cat Art. O 9χρονος, κοκκινομάλλης, βάρους 10 κιλών γάτος έγινε ξαφνικά πρωταγωνιστής σε ιστορικά και πολύ δημοφιλή έργα τέχνης, από τη «Δημιουργία του Αδάμ» του Μικελάντζελο μέχρι το «Φιλί» του Κλιμτ. Πώς; Με τη βοήθεια του photoshop!

Στο αρχείο της η Σβετλάνα έχει πάνω από 7.000 φωτογραφίες του Ζαρατούστρα και δίνει μεγάλη προσοχή στην ακρίβεια και λεπτομέρεια των έργων της. «Πολλές φορές χρειάζονται μήνες για να ολοκληρωθεί ένας πίνακας» λέει η ίδια. «Ο Ζαρατούστρα είναι εξαιρετικά ταλαντούχος και λατρεύει να ποζάρει στο φωτογραφικό φακό. Με τον δικό του αστείο και χαριτωμένο τρόπο παρουσιάζει την Ιστορία της Τέχνης, υπογραμμίζοντας πως όλοι μπορούν να γίνουν δημιουργικοί, ακόμα και μια γάτα!».

γάτα έργα τέχνης Γάτα

Η γέννηση της γάτας-Αφροδίτης

γάτα έργα τέχνης Γάτα

Το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι και τη γάτα 

γάτα έργα τέχνης Γάτα

Η γάτα-μαχητής

γάτα έργα τέχνης Γάτα

Η δημιουργία του Γατ-Αδάμ

γάτα έργα τέχνης Γάτα

Η απαγωγή της χοντρής γάτας από την κόρη του Λευκίππου

γάτα έργα τέχνης Γάτα

Η μητέρα τού Ουίστλρ και η γάτα της 

γάτα έργα τέχνης Γάτα

Εποχή που ανθίζουν οι γάτες

γάτα έργα τέχνης Γάτα

Η Λήδα και η γάτα

γάτα έργα τέχνης Γάτα

Δύο Φρίντες και μια γάτα

Πηγή: fatcatart.com

loading...
Shares 19

Σχόλια


Read more:
Close