Μενού

Ρινόκερος ταξιδεύει 16.000 χλμ. για να ζευγαρώσει

Shares 13

ρινόκερος Από τις ΗΠΑ πήγε στην Ινδονησία. Ο τελευταίος ρινόκερος της Σουμάτρας ταξίδεψε περισσότερα από 16.000 χιλιόμετρα οδικώς, αεροπορικώς και μέσω θαλάσσης για να ζευγαρώσει με ρινοκερίνες του είδους του σε καταφύγιο ζώων στην πατρίδα των προγόνων του στην Ινδονησία.

Ο Χαραπάν, το όνομα του οποίου σημαίνει ελπίδα, γεννηθείς στο Σινσινάτι των ΗΠΑ, είναι ο τελευταίος ρινόκερος της Σουμάτρας που ζει στο δυτικό ημισφαίριο. Πέρυσι πέθανε από ασθένεια η αδελφή του Σούκι, η οποία ζούσε μαζί του και αυτή στον Ζωολογικό Κήπο του Σινσινάτι.

Με το ταξίδι του Χαραπάν στη Σουμάτρα σηματοδοτείται το τέλος ενός προγράμματος που εφάρμοζε ο ζωολογικός αυτός κήπος για την αναπαραγωγή ρινόκερων σε συνθήκες αιχμαλωσίας.
Οι ρινόκεροι της Σουμάτρας είναι μικρότεροι από τους άλλους ρινόκερους και οι μόνοι στην Ασία με δύο κέρατα.

Το είδος τους έχει αποδεκατιστεί από τους λαθροθήρες για τα κέρατά τους, τα οποία χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, ενώ και η φυσική τους κατοικία, οι δασικές εκτάσεις της Σουμάτρας, καταστρέφονται από την παράνομη υλοτομία και την παράνομη καύση τους από αγρότες που θέλουν να δημιουργήσουν χώρο για φυτείες για την παραγωγή φοινικέλαιου ή χαρτομάζας.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι έχουν απομείνει λιγότεροι από 100 ρινόκεροι της Σουμάτρας που ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

newsbomb.gr

 

Shares 13

Σχόλια


Read more:
Close