Μενού

Η «Birdlife Australia» αποκαλύπτει το χρονολόγιό της και παρουσιάζει μοναδικές φωτογραφίες πτηνών

Shares 0

Μερικοί, ίσως να πουν ότι το 2021 πέρασε πολύ αργά, ενώ, άλλοι το αντίθετο. Όπως και να έχει ο νέος χρόνος είναι στην πόρτα και η BirdLife Australia έχει μερικά καλά νέα για όσους αγαπάνε τα ημερολόγια για να σχεδιάσουν το χρόνο τους. Ο μεγαλύτερος φιλανθρωπικός οργανισμός της Αυστραλίας μοιράζεται μερικά από τα πιο όμορφα πτηνά το πρόγραμμά τους: Connecting our World 2022 calendar.

Ο φιλανθρωπικός οργανισμός μας είπε: “Για περίπου 10 χρόνια, ο BirdLife Australia παράγει ένα ετήσιο ημερολόγιο με θεματική πτηνά. Βοηθάμε στην προστασία πτηνών υπό εξαφάνιση και τη συντήρηση του περιβάλλοντος όπου ευημερούν, μέσω της υποστήριξης, στοχευμένης έρευνας, έρευνας πεδίου και ελέγχου. Το 2022, τραβάμε την προσοχή στα πιο απειλούμενα αποδημητικά είδη πτηνών της Αυστραλίας. Το ημερολόγιο δείχνει κάποιες από τις καλύτερες φωτογραφίες πτηνών. Αυτό το ημερολόγιο περιλαμβάνει έναν αριθμό ρεκόρ από γυναίκες φωτογράφους και έγχρωμους.”

Ιανουάριος – Papuan Pitta

Είναι ένα από τα πιο μυστηριώδη πλάσματα του δάσους. Αυτά τα μικρά πτηνά, που κατοικούν στο έδαφος μεταναστεύουν από τη Νέα Γουινέα για να ζευγαρώσουν στα υγρά δάση του βόρειου Cape York Peninsula κατά τη βροχερή εποχή (ανάμεσα στο Δεκέμβριο και το Μάρτιο).

Φεβρουάριος – Dollarbird

Ονομάστηκαν έτσι εξαιτίας της λευκής κηλίδας σε κάθε φτερό τους που αντικατοπτρίζουν ασημένια δολάρια –φτάνουν στη βόρεια και ανατολική Αυστραλία για να ζευγαρώσουν το Σεπτέμβρη και μετά επιστρέφουν στη Νέα Γουινέα και την Ινδονησία στο τέλος του καλοκαιριού.

Μάρτιος – Eastern Curlew

Είναι τα μεγαλύτερα πουλιά στις ακτές. Κάθε χρόνο, αφήνουν το κύριο μέρος όπου αναπαράγονται στη Ρωσία και την Κίνα και κάνουν ένα επικό ταξίδι στις ακτές της Αυστραλίας, χρησιμοποιώντας τα μαγνητικά πεδία της Γης για να προσανατολισθούν καθώς ανιχνεύουν αόρατες αεροδιαδρομές στον ουρανό.

Απρίλιος – Cape Petrel

Είναι ένας τακτικός επισκέπτης της δυτικής Αυστραλίας τους πιο κρύους μήνες, όταν οργώνουν τις θάλασσες για ψάρια και μικρά καλαμάρια. Αυτά τα θαλασσοπούλια αναπαράγονται σε αποικίες στην Ανταρκτική και τα νησιά κάτω από την Ανταρκτική, όπου κάνουν τις φωλιές τους σε βράχους ή στο έδαφος.

Μάιος – Orange-bellied Parrot

Είναι από τα πιο σπάνια πουλιά στον κόσμο κι ένα από τα λίγα αποδημητικά είδη παπαγάλων στον κόσμο. Κάθε χρόνο, αυτοί οι μικροί παπαγάλοι αναπαράγονται στη νοτιοδυτική Τασμανία κατά το καλοκαίρι πριν κάνουν το μεγάλο ταξίδι διασχίζοντας το Bass Strait για να περάσουν το χειμώνα τους στην ακτογραμμή της Βικτορίας και της Νότιας Αυστραλίας.

Ιούνιος – Pink Robin

Κατοικούν στα δάση της νοτιοανατολικής Αυστραλίας, όπου αναπαράγονται στο σκοτάδι και στα δροσερά δάση. Το χειμώνα, συνήθως, μετακινούνται σε πιο ξερά περιβάλλοντα και, δασότοπους.

Ιούλιος – Carnaby’s Black- Cockatoo

Μεταναστεύουν στην Πεδιάδα της Ακτής του Σουαν από το καλοκαίρι. Μετά, τον Ιούλιο αυτές οι θορυβώδεις αγέλες επιστρέφουν στο Wheatbelt, ψάχνοντας για μέρη που θα χρησιμέψουν σαν φωλιές. Μαζικής έκτασης εκκαθάριση της γης όπου κατοικούν, ειδικά στη Wheatbelt, είχε ως αποτέλεσμα ο πληθυσμός τους να πέσει κατακόρυφα στο 50% τα τελευταία πενήντα χρόνια – και είναι στη λίστα υψηλής επικινδυνότητας.

Αύγουστος – Swift Parrot

Είναι υψηλά στη λίστα επικινδυνότητας και δύο φορές το χρόνο, αυτά τα εκπληκτικά πουλιά διασχίζουν το Brass Strait, μεταναστεύοντας από την Τασμανία στη νοτιοανατολική Αυστραλία.

Σεπτέμβριος – Pink-eared Ducks

Με το προσωνύμιο πάπιες Ζέβρα, οι πάπιες αυτές εύκολα ξεχωρίζονται από το στιγματισμένο φτέρωμά τους. Μεγάλες αγέλες συχνά συγκεντρώνονται σε μεγάλες ανοιχτές περιοχές, αλλά μπορούν να εμφανισθούν οπουδήποτε υπάρχει νερό.

Οκτώβριος – Rufous Fantail

Πιο συνηθισμένα συναντώνται σε δάση και υγρότοπους. Βρίσκονται πάντα σε κίνηση – και την άνοιξη μεταναστεύουν στη νοτιοανατολική Αυστραλία για να ζευγαρώσουν, πριν να κινήσουν πίσω τους πιο κρύους μήνες. Καθώς μεταναστεύουν, μπορεί να εμφανισθούν σε απροσδόκητα μέρη σε αστικά πάρκα ή κήπους.

Νοέμβριος – Buff-Breasted Paradise Kingfisher

Το Νοέμβριο αυτό το εκπληκτικό πουλί μεταναστεύει από τη Νέα Γουινέα για αναπαραγωγή στον Τροπικό της North Queensland όπου κάνουν φωλιές σε σωρούς τερμιτών ή σε μαραμένους κορμούς.

Δεκέμβριος – Crimson Chat

Τα περισσότερα χρόνια, επισκέπτονται το χειμώνα τη Βόρεια Αυστραλία και το καλοκαίρι το Νότο. Αλλά, όταν οι άνυδρες εποχές έρθουν και τα φυτά δεν καρποφορούν, έχοντας ως αποτέλεσμα λιγότερα έντομα, φτάνουν σε μεγάλα σμήνη σε περιοχές που σπάνια καταγράφονται –ψάχνοντας για φαγητό και νερό.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close