Μενού

Πρώτη µέρα του «καινούριου» σκύλου στο σπίτι;

Shares 24

Σκύλος Από τη Τζιν Γκλόβερ

Έρχεται σύντομα ο νέος σκύλος; Ακολουθώντας 9 απλούς αλλά σημαντικούς κανόνες την πρώτη μέρα, θα τον βοηθήσετε να συμπαθήσει το νέο σπίτι και τη νέα οικογένεια.

1. Φέρτε τον νωρίς το πρωί, ώστε να έχει πολλές ώρες να εγκλιµατιστεί πριν έρθει η νύχτα. Ακόµα καλύτερα Σαββατοκύριακο, ώστε να έχετε 1 – 2 µέρες για καλύτερο έλεγχο.

2. Ζητήστε να µην τον έχουν ταΐσει, ώστε να φάει το γεύµα του στο σπίτι σας.

3. Αν δεν έχει ξαναµπεί σε αυτοκίνητο ή τα φοβάται, µη βιαστείτε. Χρησιµοποιήστε λιχουδιές και µην τον πιέζετε. Ισως χρειαστεί ένα κλουβί µεταφοράς ή ένα διαχωριστικό κάγκελο. (Διαβάστε πώς θα συμπαθήσει το αυτοκίνητο εδώ.)

4. Αν χρειαστεί περπάτηµα, δεν γνωρίζετε πώς θα συµπεριφερθεί µε αγνώστους που θα συναντήσετε, άλλους σκύλους, δυνατούς θορύβους, γάτες κ.λπ. Πρέπει να είστε συνεχώς σε επιφυλακή, προετοιµασµένοι να αντιµετωπίσετε τυχόν προβλήµατα. Χρησιµοποιήστε ένα λουρί που σας επιτρέπει να έχετε τον έλεγχο και λαχταριστά µεζεδάκια για την περίπτωση που διστάζει να σας ακολουθήσει.

5. Φτάνοντας στο σπίτι, πηγαίνετέ τον «στην τουαλέτα». Επιλέξτε το σηµείο και δώστε του την ευκαιρία να ξαλαφρώσει.

6. Μέσα στο σπίτι κρατήστε τον µε το λουρί. ∆είξτε του τους χώρους όπου θα έχει πρόσβαση στο µέλλον. Σε χώρους όπου δεν θέλετε να µπαίνει, κρατήστε την πόρτα κλειστή. Επιτρέψτε του να µυρίσει και να εξερευνήσει. Μην αφήσετε αστείρωτο αρσενικό να… σηκώσει πόδι για να µαρκάρει.

7. Μην αφαιρείστε στιγµή. Πρέπει να προλάβετε ανεπιθύµητες συµπεριφορές, διορθώνοντάς τον ευγενικά αλλά σταθερά. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι ο χώρος ανήκει σε εσάς, όχι σε αυτόν.

8. Κάντε τις συστάσεις µε όλα τα µέλη της οικογένειας. Θα πρέπει να είναι ήρεµοι, καθιστοί, να απλώσουν το χέρι για να πλησιάσει ο σκύλος και να µυρίσει. Αν είναι άνετος και το επιτρέπει, µπορούν να τον χαϊδέψουν στο πλάι του σώµατος ή κάτω από τη µουσούδα – όχι ακόµα πάνω στο κεφάλι.

9. Τα παιδιά πρέπει να έχουν προετοιµαστεί κατάλληλα και να γνωρίζουν πώς πρέπει να συµπεριφερθούν. ∆εν θέλετε να στρεσαριστεί το ζώο πριν αρχίσει να τα εµπιστεύεται.

trihes.gr

Shares 24

Σχόλια


Read more:
Close