Μενού

Προσοχή: Τα σκυλιά λατρεύουν το φυστικοβούτυρο, αλλά μπορεί να είναι θανατηφόρο!

Shares 20

φυστικοβούτυρο Σκύλος Ποιος δεν λατρεύει το φυστικοβούτυρο; Ακόμη και οι τετράποδοι φίλοι μας, τα σκυλάκια, τρελαίνονται γι” αυτή τη λιχουδιά! Όχι μόνο μας αρέσει λόγω της γεύσης του, αλλά όταν πρόκειται για το κατοικίδιό μας, μας αρέσει ακόμα περισσότερο, γιατί είναι ένα ευέλικτο σνακ και επίσης μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε το φάρμακό τους «ελκυστικό».

Ωστόσο, οι φιλόζωοι στην σελίδα Preventive Vet ανακάλυψαν μόλις πρόσφατα ότι ένα νέο πρόσθετο σύντομα θα συμπεριληφθεί στα συστατικά του φυστικοβούτυρου.

Το όνομά του είναι ξυλιτόλη και είναι υποκατάστατο της ζάχαρης. Παρότι η ξυλιτόλη είναι καλή για τον άνθρωπο, είναι πραγματικά πολύ επικίνδυνη για τα σκυλιά. Ακόμα και μικρές ποσότητες αυτού του υποκατάστατου ζάχαρης μπορεί να οδηγήσουν σε ηπατική ανεπάρκεια!

Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει πως μικρές ποσότητες μπορούν δυνητικά να οδηγήσουν σε μεγάλα προβλήματα.

φυστικοβούτυρο Σκύλος

Αυτό το πρόσθετο βρέθηκε ήδη σε δύο μάρκες φυστικοβούτυρου: Krush Nutritions Nutty και Nuts ‘n More, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι άλλες είναι ασφαλείς, καθώς είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν και άλλες μάρκες με αυτό το δυνητικά θανατηφόρο – για τον σκύλο σας – υποκατάστατο.

Σιγουρευτείτε ότι θα ελέγξετε τα συστατικά πριν δώσετε στον σκύλο σας τρόφιμα που προορίζονται για τον άνθρωπο.

φυστικοβούτυρο Σκύλος

Αν πάλι δεν θέλετε να του στερήσετε αυτή τη λιχουδιά, απλά φτιάξτε το δικό σας φυστικοβούτυρο! Είναι πραγματικά πολύ εύκολο και δεν είναι καθόλου περίπλοκο.

fanpage.gr

Shares 20

Σχόλια


Read more:
Close