Μενού

Πρόσεξε την άσκηση του σκύλου σου τις ζεστές ημέρες. Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις

Shares 106

Σκύλος Κάθε καλοκαίρι πολλά είναι τα περιστατικά όπου σκύλοι χάνουν την ζωή τους από υπερβολικά άσκηση ή απλά επειδή ασκούνται τις λάθος ώρες.

Μην νομίζεται πως δεν μπορεί να συμβεί σε εσάς.

Εάν έχετε το σκύλο μαζί στις διακοπές και μαζί αποφασίσετε να πάτε σε κάποια μακρινή παραλία ή να εξερευνήσετε κάποια περιοχή να έχετε κατά νου πως ακόμα και αν ξεκινήσετε νωρίς το πρωί… υπάρχει και ο δρόμος του γυρισμού. Εάν αποφασίσετε να γυρίσετε μεσημέρι σκεφτείτε πως ο σκύλος σας δεν έχει ούτε τις ίδιες αντοχές με εσάς κάτω από τον ήλιο αλλά και περιορισμένους τρόπους για να προστατευτεί.

Επίσης όταν είστε στην πόλη επιλέξτε να αλλάξετε τις ώρες που τον βγάζετε βόλτα ή παίζετε μαζί του. Νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. Να έχετε κατά νου πως η άσφαλτος καίει τις πολύ ζεστές ώρες και οι πατούσες του είναι ευαίσθητες.

Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το σκύλο σας να δροσιστεί μετά από έντονη άσκηση.

  1. Να έχετε μαζί σας πάντα νερό.
  2. Εάν δείτε πως ο σκύλος σας κουράζεται ή σταματά, μην τον πιέσετε να προχωρήσει.
  3. Επιλέξτε εάν είναι δυνατόν μονοπάτια που παρέχουν κάποια σκιά.
  4. Μπορείτε συχνά κατά τη διάρκεια της διαδρομής να του δίνεται πολύ μικρές’ποσότητες νερό. Ίσα που να βρέχει το στόμα του.
  5. Σε καμία περίπτωση μην του δώσετε να πιει μεγάλη ποσότητα νερού. Είναι πιθανό να του κάνετε περισσότερο κακό.
  6. Εάν φτάσετε στο σπίτι μετά πολύ ώρα περπάτημα ή άσκηση καλό είναι να του δώσετε να πιει νερό σε πολύ μικρές ποσότητες σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αφού περάσουν δύο ώρες μπορείτε να του δώσετε να πιει κανονικά.
  7. Μπορείτε να έχετε τοποθετήσει ένα μπουκάλι με νερό στη κατάψυξη και αφού το αφήσετε 10 λεπτά εκτός, να του το δώσετε. Τα περισσότερα σκυλιά θα γλύφουν το μπουκάλι για περισσότερη δροσιά. Εάν ο σκύλος σας συνηθίζει να καταστρέφει τα μπουκάλια καλύτερα να το αποφύγετε.
  8. Για να τον βοηθήσετε να ρίξει την θερμοκρασία του σώματος του, τοποθετήσετε στο πάτωμα μία βρεγμένη πετσέτα και τοποθετήστε απέναντι έναν ανεμιστήρα.

Προσοχή! Εάν χρησιμοποιείτε αμπούλες για την αντιμετώπιση εξωπαρασίτων, 48 ώρες τουλάχιστον μετά την εφαρμογή τους, μην εκθέσετε το σκύλο σας στον ήλιο. Είναι επικίνδυνο για την υγεία του.

Ο Δημήτρης Κοτάκος σπουδάζει στο British College of Canine Studies και είναι απόφοιτος της Stardogs Trainers Academy. Είναι μέλος του Ομίλου Κυνοφίλων Αθηνών (Ο.Κ.Α) και Ομίλου Ριτρίβερ Ελλάδος. Είναι επίσης Επιστημονικός Συνεργάτης της Κυνοφιλικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης K9 SAR, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
petsonly.gr
Shares 106

Σχόλια


Read more:
Close