Μενού

Το πρωί καφετέρια, το βράδυ καταφύγιο για τα αδέσποτα: Αυτό είναι το ελληνικό cafe που έγινε viral παγκοσμίως!

Shares 10K

καφετέρια καταφύγιο αδέσποτων Αδέσποτα Μια ελληνική καφετέρια φιλοξενεί όλα τα αδέσποτα σκυλιά κάθε βράδυ. Η παρακάτω φωτογραφία, δείχνει όλα τα σκυλιά να κοιμούνται μαζί σε ένα ζεστό και ασφαλές περιβάλλον. Όλοι οι ζωόφιλοι, έχουν ξετρελαθεί με αυτή την ιδέα.

Αυτή η καφετέρια βρίσκεται στη Λέσβο Μυτιλήνης και φιλοξενεί τα αδέσποτα από τον Ιούλιο. Ανοίγει της πόρτες κάθε βράδυ, με σκοπό όλα τα αδέσποτα σκυλιά να βρίσκουν ένα ζεστό και ασφαλές μέρος να περάσουν τη νύχτα. Το όνομα της καφετέριας, είναι «Αντώνης».
Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας λέει: «Στην πόλη υπάρχουν πολλά σκυλιά. Όταν το μαγαζί κλείνει, τα σκυλιά έρχονται και κοιμούνται εδώ. Δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα. Από τον Ιούλιο, κάθε βράδυ υπάρχει ένα σκυλί στον καναπέ.»

καφετέρια καταφύγιο αδέσποτων Αδέσποτα

Τα αδέσποτα, αντιμετωπίζονται διαφορετικά στην Ελλάδα. Έχουν μικροτσίπ, στειρώνονται, εμβολιάζονται και φροντίζονται από την κοινότητα, ενώ αντίθετα, σε άλλες χώρες τα αντιμετωπίζουν με βία και τα σκοτώνουν.

Ο επικεφαλής αδέσποτων ζώων της Αθήνας εξηγεί: «Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, το πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων λύνεται με την ευθανασία. Ο ελληνικός πολιτισμός όμως, είναι ενάντια σε αυτό. Ο νόμος μας είναι υπέρ της αποκατάστασης των σκύλων. Οι άνθρωποι εδώ φροντίζουν τα σκυλιά και τους δείχνουν την αγάπη τους. Τα νιώθουν σαν δικά τους.»

Κάθε ζωή είναι πολύτιμη. Μακάρι όλοι οι άνθρωποι να ακολουθούσαν το παράδειγμα των ανθρώπων της Λέσβου και να έκαναν τον κόσμο μας καλύτερο.

fanpage.gr

Shares 10K

Σχόλια


Read more:
Close