Μενού

Πόσο έξυπνος είναι ο σκύλος σας; Το τεστ των 5 ασκήσεων

Shares 95

τεστ εξυπνάδας Σκύλος έξυπνος σκύλος Αυτό το τεστ της Telegraph είναι σύμφωνα με τον ειδικό που το δημιούργησε μια πολύ καλή και ευχάριστη δοκιμασία για να δείτε πόσο έξυπνος είναι ο σκύλος σας. Ωστόσο κατά τη γνώμη μας είναι μεν ευχάριστο και θα σας αποκαλύψει μερικά ενδιαφέροντα πράγματα για το σκύλο σας, αλλά όποια και αν είναι τα αποτελέσματα, δεν θα πρέπει να επηρεάζουν την αγάπη που δίνετε πίσω στον αγαπημένο σας σύντροφο.

Οι πέντε ασκήσεις

1. Παρατηρησιακή μάθηση Αυτή είναι μάλλον μαι δοκιμασία που θα περάσουν τα περισσότερα – αν όχι όλα – σκυλιά. Επιλέξτε μια ώρα της ημέρας που δεν είναι η συνηθισμένη που βγάζετε βόλτα το σκυλί σας. Όταν ο σκύλος σάς κοιτάζει, σιωπηλά πάρτε στα χέρια σας το παλτό, τα κλειδιά σας και το λουρί του σκύλου και παραμείνετε όπου και αν βρίσκεστε, χωρίς να κινηθείτε προς την πόρτα.   Βαθμολογήστε το σκυλί από το 1 (καμία αντίδραση) έως το 5 (αν σηκωθεί αμέσως και πάει με ενθουσιασμό στην πόρτα)

2. Επίλυση προβλημάτων Δείξτε το σκυλί ένα νόστιμο μεζέ, στη συνέχεια, ενώ ο σκύλος παρακολουθεί, τοποθετήστε το κάτω από ένα ανεστραμμένο άδειο δοχείο στο έδαφος. Καταγράψτε το χρόνο που ο σκύλος χρειάζεται για να βρει τον τρόπο να ανακτήσει το φαγητό.   Βαθμολογία: 0 (κανένα ενδιαφέρον) 1 (αν χρειαστεί περισσότερο από ένα λεπτό για να πάρει το μεζεδάκι) έως 5 (αν σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα το έχει πάρει).

3. Βραχυπρόθεσμη μνήμη Πείτε σε έναν βοηθό να κρατήσει το σκυλί ακίνητο στη μέση του δωματίου. Ενώ ο σκύλος σάς βλέπει, δείξτε ένα του έναν λαχταριστό μεζέ και αφήστε τον να τον μυρίσει. Βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας παρακολουθεί, ενώ τοποθετείτε το δόλωμα σε μια γωνία του δωματίου. Πάρτε το σκύλο έξω από το δωμάτιο, περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα και επιστρέψτε. Αφήστε το σκυλί ελεύθερο και καταγράψτε το χρόνο που απαιτείται για να βρει την τροφή.   Βαθμολογία: από 0 (κανένα ενδιαφέρον) έως 1 (προσπαθεί αλλά δεν το βρίσκει εντός 45 δευτερολέπτων) 5 (αμέσως πηγαίνει στο δόλωμα), 2-4 βαθμούς θα δώσετε ανάλογα με το πόσο ενεργά ο σκύλος αναζητά το μεζέ και πόσο γρήγορα τον βρίσκει.

4. Μακροπρόθεσμη μνήμη Αυτό το τεστ πρέπει να γίνει αμέσως μετά την δοκιμή βραχυπρόθεσμης μνήμης. Το σκηνικό είναι ακριβώς το ίδιο, αλλά αυτή τη φορά τοποθετήστε το κέρασμα σε μια διαφορετική γωνία από πριν, και το σκυλί πρέπει να μείνει εκτός δωματίου για ολόκληρα πέντε λεπτά, αντί για λίγα δευτερόλεπτα.   Βαθμολογία: Όπως παραπάνω.

5. Γλώσσα κατανόησης Περιμένετε έως ότου το σκυλί βολευτεί κάπου άνετα σε απόσταση περίπου δύο μέτρων μακριά σας. Στον τόνο φωνής που χρησιμοποιείτε συνήθως για να καλέσετε το σκυλί σας, πείτε άσχετες λέξεις όπως «ψυγείο». Αν δεν υπάρχει ανταπόκριση, πείτε πχ «ταινία». Εάν και πάλι δεν υπάρχει καμία απάντηση, καλέστε το σκύλο σας με το όνομά του.

Βαθμολογία: 1 (καμία απάντηση), 2 -3 (έρχεται άμεσα όταν ακούει τυχαίες λέξεις) 4 -5 (έρχεται αργά ή άμεσα όταν ακούει το όνομά του.

Αποτελέσματα

0-5 Μπορεί να είναι ένα τέλειο κατοικίδιο ζώο, αλλά δεν είναι διάνοια και αυτό είναι ok!   5-20 Πέτυχε το μέσο όρο για τα σκυλιά
20-25 Έχετε δίπλα σας τον Dr. Dog

www.lifo.gr

Shares 95

Σχόλια


Read more:
Close