Μενού

Πόσο ευεργετική είναι η συμβίωση με ένα κατοικίδιο

Shares 285

κατοικίδιο Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων είναι πιο υγιείς και πιο… πλούσιοι

Η συμβίωση με μια γάτα ή ένα σκύλο εκτός από πιο ευτυχισμένους, θα σας κάνει και πιο υγιείς αλλά και πιο… πλούσιους, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει μια έρευνα που έγινε στη Μ. Βρετανία.

Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων τείνουν να κερδίζουν 3.000 λίρες παραπάνω το χρόνο, σε σχέση με αυτούς που δε συμβιώνουν με κάποιο ζωάκι, ενώ είναι πιο πιθανό να εργάζονται και ως πλήρους απασχόλησης.

Είναι επιπλέον, σε γενικές γραμμές, πιο ευτυχείς, περνούν περισσότερο χρόνο με τις οικογένειές τους και έχουν επαγγέλματα που τους ευχαριστούν.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, το 10% των ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων συμφώνησε ότι ήταν «σίγουρα» πραγματικά ευτυχείς με την παρούσα εργασία τους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ακόμη, ότι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ήταν πιο «fit», καθώς ασκούνταν τουλάχιστον δύο ώρες πιο πολύ μέσα στην εβδομάδα, σε σχέση με αυτούς που δεν έχουν ζώα στο σπίτι τους.

Στην έρευνα της φιλοζωικής οργάνωσης Blue Cross συμμετείχαν 1.000 ιδιοκτήτες κατοικίδιων γατών και σκύλων και 1.000 που δεν είχαν κανένα ζώα.

«Η συμβίωση με ένα κατοικίδιο προσφέρει πολλά στη ζωή μας. Είναι σημαντικό να βλέπουμε πόσο θετική επίδραση μπορεί να έχει σε τόσους πολλούς τομείς της ζωής μας, από το να “ενώνει’” οικογένειες, μέχρι το να μας βοηθά να διατηρούμαστε υγιείς και γυμνασμένοι» ανέφερε η Alyson Jones, επικεφαλής του τμήματος υιοθεσίας της οργάνωσης.

newsbeast.gr

Shares 285

Σχόλια


Read more:
Close