Μενού

ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΓΑΤΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ

Shares 0

Οι γάτες έχουν τη φήμη ότι είναι μοναχικά ζώα, αλλά όποιος έχει μία ξέρει ότι αυτό δεν είναι απόλυτα αληθές. Στην πραγματικότητα πολλές γάτες επιζητούν συνεχώς την κοινωνική συντροφιά! Γάτες που έχουν αναπτύξει έναν ισχυρό δεσμό με τους συντρόφους τους μπορεί να αναπτύξουν εξαιρετική νευρικότητα αν μείνουν μόνες τους για πολλή ώρα.

Υπάρχουν κάποιες γενικές οδηγίες για το πόσο μπορείτε να αφήσετε μία γάτα μόνη της.

ΜΠΟΡΕΙ Η ΓΑΤΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΝΩ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ;

Γενικά, οι ενήλικες γάτες είναι ευχαριστημένες με το να μείνουν σπίτι μόνες για 8 με 12 ώρες. Αλλά οι γάτες μπορεί να βαρεθούν και να αισθανθούν μοναξιά αν μένουν μόνες τους για ορισμένο χρονικό διάστημα. Ένας τρόπος για βοήθεια είναι η ψυχαγωγία. Όταν βγαίνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, αφήστε κάποια ασφαλή παιχνίδια για να παίξουν μαζί. Μπορείτε ακόμη να αφήσετε το ράδιο ή την τηλεόραση σε ένα χαλαρωτικό σταθμό σε χαμηλή φωνή.

Γενικά οι κτηνίατροι υποστηρίζουν ότι είναι εντάξει να αφήνετε τη γάτα μόνη της για 24 ώρες. Από τη στιγμή που έχουν ένα καθαρό κουτί για τα απορρίμματα της, πρόσβαση σε καθαρό νερό και ένα ολόκληρο γεύμα πριν φύγετε, θα πρέπει να είναι εντάξει για το υπόλοιπο της ημέρας. Κάτι παραπάνω από αυτό, εξωθεί τα όρια.

Ακόμη πιο ανησυχητικές είναι οι πιθανότητες μίας ξαφνικής ασθένειας ή τραυματισμού. Μία ξαφνική ασθένεια του ουροποιητικού συστήματος μπορεί να είναι εξαιρετικά σοβαρή.

Τα γατάκια μπορεί – λόγω ευαλωτότητας-, να χρειάζονται περαιτέρω φροντίδα ,όταν, μένουν μόνα τους.

Γατάκια ηλικίας τριών με έξι μήνες γενικά χρειάζονται 3 περίπου γεύματα κάθε μέρα, κάθε τέσσερις με έξι ώρες. Μπορείτε για να αποφύγετε τους κινδύνους να ετοιμάστε έναν ασφαλή χώρο για τα γατάκια ή να έχετε κάποιον για τη φύλαξή τους κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Εάν χρειαστεί να μείνετε εκτός σπιτιού για πολλές ώρες, φροντίστε να τις ταΐστε πριν φύγετε και, να ανανεώσετε το μπολ με νερό πριν βγείτε για βόλτα. Τέλος, αφήστε τη γάτα με καθαρό δοχείου άμμου.

Μην ξεχάσετε την ψυχαγωγία! Ένας τρόπος για να βελτιώσετε τις ώρες που μένει η γάτα σπίτι είναι με παιχνίδια, σκράτσερ και άλλους τρόπους εμπλουτισμού για να τις κρατήσετε απασχολημένες. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε την τηλεόραση σε ένα κανάλι με χαμηλή φωνή.

Για περισσότερες πληροφορίες παραπέμπουμε στο άρθρο: https://www.rover.com/blog/how-long-can-you-leave-a-cat-alone/

 

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close