Μενού

Πώς θα καταλάβουμε αν ένα ζώο έχει διπλό μανδύα τριχώματος;

Shares 31

ζώο Από την Κλέα Μοριανού

Πώς θα καταλάβουμε αν ένα ζώο έχει διπλό μανδύα τριχώματος;

Επιλέγουμε ένα σημείο που το ζώο έχει πυκνό τρίχωμα, (π.χ. στα πλευρά ή χαμηλά στην πλάτη, κοντά στην ουρά ή στο πλάι των ισχύων).

Κάνουμε χωρίστρα το τρίχωμα.

Έχει διπλό μανδύα στην περίπτωση που διακρίνουμε δύο τύπους τρίχας, έναν πιο κοντό, μαλακό και αφράτο σαν χνούδι (συνήθως πιο ανοιχτόχρωμο) και έναν πιο μακρύ, στιλπνό, τραχύ, σκληρό.

Μπορούμε επίσης να επιχειρήσουμε να τραβήξουμε λίγη τρίχα. Αν βγαίνει εύκολα, σε τούφα, και το ζώο είναι υγιές, τότε έχει σίγουρα διπλό μανδύα τριχώματος.

Ιδιαίτερα την άνοιξη και το φθινόπωρο, τα ζώα με διπλό μανδύα τριχώματος έχουν την τάση να χάνουν την τρίχα τους (τον εσωτερικό μανδύα) σε τούφες. Αν μάλιστα έχουν καιρό να βουρτσιστούν (ή/και να… χαϊδευτούν) -όπως συμβαίνει συχνά όταν είναι αδέσποτα- οι τούφες νεκρής τρίχας παραμένουν μέσα στη γούνα για αρκετό διάστημα δίνοντας στο ζώο μια ατημέλητη εμφάνιση σαν αυτή:

ζώο

Σε πολλές φυλές οι δύο μανδύες έχουν μεταξύ τους διαφορετικό χρώμα, που χαρίζουν στο ζώο μια διχρωμία. Για παράδειγμα, σε Χάσκι, Μάλαμουτ και σε αρκετούς Γερμανικούς Ποιμενικούς συναντάμε ένα γκριζωπό χρώμα γούνας που προκύπτει από μαύρο εξωτερικό μανδύα τριχώματος και άσπρο ή μπεζ εσωτερικό μανδύα.

ζώο

trihes.gr

Shares 31

Σχόλια


Read more:
Close