Μενού

Πώς θα καταλάβω ότι ο σκύλος μου πονάει;

Shares 1K

Σκύλος πόνος

Πολλές φορές ο σκύλος μας πονάει αλλά δεν είναι σε θέση να μας το πει, δυστυχώς δεν μιλούν την ανθρώπινη γλώσσα. Είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να αναγνωρίζουμε τα σημάδια που μας «λένε» ότι κάτι δεν πάει καλά.

Να θυμάστε πως οι σκύλοι αντέχουν στον πόνο και έτσι αρχίζουν να κλαίνε, όταν πια ο πόνος είναι αβάσταχτος. Καλό είναι να βοηθήσουμε τον αγαπημένο μας φίλο πριν η κατάσταση φτάσει σε αυτό το σημείο.

Ποια είναι λοιπόν τα σημάδια;

Εάν παρατηρήσετε πως ο σκύλος σας γλύφει κάποιο συγκεκριμένο σημείο του σώματος του συνέχεια, μπορεί να πονάει και να προσπαθεί -ακόμα και αν δεν έχει ανοιχτή πληγή- να φροντίσει το «τραύμα».

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε εμφανείς λόγους γι” αυτή τη συμπεριφορά, επισκεφτείτε τον κτηνίατρο σας για εξετάσεις.

Ο σκύλος σας λαχανιάζει έντονα; Μπορεί να είναι πολύ φυσιολογικό τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού ή μετά από έντονη άσκηση. Εάν όμως ο σκύλος σας λαχανιάζει χωρίς λόγο, κάτι δεν πάει καλά.

Ο πόνος δημιουργεί στρες που έχει σαν συνέπεια το λαχάνιασμα. Καλό είναι να επισκεφτείτε όσο πιο σύντομα μπορείτε τον κτηνίατρο σας. Η έλλειψη όρεξης είναι συχνά σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά. Ρίξτε μια ματιά στα δόντια και ούλα για εμφανή τραύματα ή αίμα.

Εάν αρνείται τροφή για μέρες πρέπει να επισκεφτείτε τον κτηνίατρο σας. Όταν ο σκύλος μας παρουσιάζει αλλαγή στην συμπεριφορά του δεν πρέπει να αδιαφορούμε. Ιδίως όταν ξαφνικά γίνεται αντικοινωνικός ή επιθετικός. Κρύβεται και δεν θέλει συντροφιά, γρυλίζει ή δεν θέλει καμία επαφή.

Τα παραπάνω είναι μερικά από τα σημάδια που μας δείχνουν ότι ο σκύλος μας μπορεί να πονάει. Επίσης, ο σκύλος σας υπάρχει πιθανότητα να πονάει εάν ξαφνικά παρουσιάσει κάποιες από τις παρακάτω συμπεριφορές:

  1. Αρνείται να περπατήσει ή να πάει βόλτα.
  2. Αρνείται να ανέβει σκάλες.
  3. Δεν έχει όρεξη για παιχνίδι.
  4. Σηκώνεται με δυσκολία.
  5. Λερώνει το μέρος που κοιμάται.
  6. Ποτέ μην δώσετε στο σκύλο σας φάρμακα εάν δεν συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας.

Δημήτρης Κοτάκος

petsonly.gr

Shares 1K

Σχόλια


Read more:
Close