Μενού

Πώς ο σκύλος μιας οικογένειας έσωσε την όραση του παιδιού τους

Shares 50

Σκύλος παιδί όραση Οι γονείς του μικρού αγοριού πίστευαν πως επρόκειτο απλά για μία ιδιορρυθμία του σκύλου

Από καιρό ήταν γνωστό ότι οι σκύλοι μπορούν να μυρίσουν τον καρκίνο. Τώρα, όπως φαίνεται, μπορούν να αισθανθούν ακόμα και όταν ένα άτομο έχει προβλήματα με την όρασή του!
Ο Άλφι, ένας σκύλος ράτσας «Ντογκ ντε Μπορντώ» καθόταν πάντα στη δεξιά πλευρά του 5χρονου Μαρκ Κάνον. Οι γονείς του μικρού αγοριού πίστευαν πως επρόκειτο απλά για μία ιδιορρυθμία του σκύλου μέχρι τη στιγμή που ο Μαρκ επισκέφθηκε έναν οφθαλμίατρο, για έλεγχο ρουτίνας.

Οι εξετάσεις έδειξαν ότι το παιδί εμφάνιζε υψηλού βαθμού αστιγματισμό στο δεξί του μάτι, με αποτέλεσμα να βλέπει ελάχιστα από αυτό. Ο οφθαλμίατρος είπε στην οικογένεια πως ο Μαρκ θα μπορούσε να τυφλωθεί τελείως εάν δεν είχαν διαγνώσει την κατάστασή του εγκαίρως.

«Είναι απίστευτο να σκεφτούμε ότι ο Μάρκ είχε αυτό το πρόβλημα με το μάτι του από τη γέννησή του και ο Άλφι ήταν ο μόνος που το εντόπισε. Αν δεν προλαβαίναμε εγκαίρως θα μπορούσε να είχε τυφλωθεί», είπε έκπληκτη η μητέρα του παιδιού.
Σύμφωνα με την μητέρα του, ο Μαρκ δεν παραπονέθηκε ποτέ για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, πιθανότατα λόγω της νεαρής του ηλικίας, ενώ η ίδια πιστεύει πως ο σκύλος κατάλαβε τι ακριβώς συνέβαινε πολύ πριν από τους ανθρώπους.
Πλέον, ο Μαρκ φορώντας τα γυαλιά του και ακολουθώντας θεραπεία μπορεί να βλέπει καλύτερα, ενώ οι γονείς του εκθειάζουν το ένστικτο του Άλφι.
Shares 50

Σχόλια


Read more:
Close