Μενού

Πώς μπορούν τα σκυλιά σας να ζήσουν περισσότερο; Δύο σκυλιά που κατέρριψαν κάθε ρεκόρ ζωής!

Shares 60
σκυλιά Οι επιστήμονες σήμερα υποστηρίζουν πως τα σκυλιά μας μπορούν να ζήσουν πολύ περισσότερο από τους ανθρώπους. Για παράδειγμα, ένα σκυλί που ο μέσος όρος ζωής του είναι 10 χρόνια, μπορεί να ζήσει πολύ περισσότερο – κάποιοι υποστηρίζουν τα διπλάσια – κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Η διατροφή και το περιβάλλον που μεγαλώνει ένας σκύλος είναι είναι δύο βασικά στοιχεία που παίζουν σημαντικό ρόλο για το πόσο θα ζήσει.

Μέχρι σήμερα – επίσημα – ο γηραιότερος σκύλος όλων των εποχών ήταν ένα Australian cattle που άκουγε στο όνομα Bluey. Γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου του 1910 και απεβίωσε στις 14 Νοεμβρίου του 1939, σε ηλικία 29 ετών! Η φυλή αυτή «κανονικά» έχει μέσο όρο ζωής 13 – 15 χρόνια. Ο Bluey έζησε για την ακρίβεια 29 χρόνια και 160 ημέρες.
Βέβαια για το ποιος είναι ο γηραιότερος σκύλος όλων των εποχών υπάρχει μία κόντρα μεταξύ Αυστραλών και Αμερικάνων. Οι Αμερικάνοι υποστηρίζουν πως ο Max, ένα ημίαιμο (Beagle, Dachshund, Terrier) έζησε 122 ημέρες περισσότερο. Είχε γεννηθεί στις 9 Αυγούστου του 1983 και απεβίωσε στις 18 Μαΐου του 2013.
Δεν είναι λίγα τα σκυλιά που κατάφεραν να ζήσουν περίπου τα διπλάσια χρόνια από τους αριθμούς που λένε τα χαρακτηριστικά της φυλής τους. Προσωπικά γνωρίζω 2 σκυλιά που το έχουν καταφέρει. Έναν Γερμανικό Ποιμενικό και ένα Λαμπραντόρ.
Δεν είναι απίθανο το σκυλί μας να ζήσει πολλά χρόνια, φτάνει να του παρέχουμε πολύ καλή τροφή, σωστή άσκηση και ένα σωστό περιβάλλον για να μεγαλώσει. Ασφαλώς μεγάλο ρόλο παίζει και η κληρονομικότητα. Οι γονείς δηλαδή του σκύλου μας – και για πολλές γενιές πίσω – να μην έχουν παρουσιάσει σοβαρές παθήσεις τις οποίες θα κληρονομήσουν τα κουτάβια.

toocute.gr

Shares 60

Σχόλια


Read more:
Close