animalplanet.gr | Κατοικίδια & Ζώα

Πιστεύευτε ότι η βόλτα με άλογο είναι ρομαντική… Δείτε όμως την σκληρή αλήθεια! (Εικόνες)

Αν επισκεφθήκατε ποτέ τη Νέα Υόρκη, στο Central Park. ή οπουδήποτε αλλού στην πόλη και σκεφτήκατε να κάνετε βόλτα με άμαξα βλέποντας τα αξιοθέατα, άξιζε τον κόπο; Ίσως να κάνατε αυτή τη βόλτα. Ίσως να κοιτάξατε τα άλογα και να αναρωτηθήκατε αν ήταν εντάξει με το να ασχολούνται μόνο με το περπάτημα στο πεζοδρόμιο…αλλά τελικά καταλήξατε στο συμπέρασμα πως φυσικά και είναι μια χαρά, εφόσον το επιτρέπει αυτή η πόλη. Σωστά;

Μοιάζει σαν μια αστεία οικογενειακή δραστηριότητα.

Ή μια ρομαντική χειρονομία…

Παραταύτα, η αλήθεια είναι ότι τα 220 (κάπου τόσο) άλογα στης Νέας Υόρκης τις άμαξες ζουν βασανιστικά.

Τα πλάσματα αυτά δεν προορίζονταν για αυτήν την αχθοφόρα ζωή. Εύκολα τρομάζουν, είτε από κόρνες αυτοκινήτων, μεγάλα λεωφορεία, σφυρίγματα ποδηλάτων που περνάνε από δίπλα τους…Όλες αυτά τα εμπόδια αφιονίζουν καθημερινά τα άλογα.

Πάρα πολλά άλογα έχουν χάσει τη ζωή τους σε αυτή τη δουλειά.

Στις 23 Οκτωβρίου 2011, ο Τσάρλι έπεσε νεκρός καθώς έσυρε μία άμαξα στο Manhatan.

Ο Λουκ απεβίωσε την ίδια χρονιά σε έναν κοντινό δρόμο.

Ήταν πεσμένος κάτω, ενώ περνούσαν σωρηδόν οι κάτοικοι σαν να μην έγινε τίποτα.

Δεν θα τάιζες το κουτάβι σου μέσα στην επικίνδυνη ροή της κυκλοφορίας ενός μεγάλου δρόμου με αμάξια να περνάνε, έτσι δεν είναι;

Αυτός ο κανονισμός είναι επικίνδυνος για τα άλογα και για εμάς.

Είναι γνωστό πως τα άλογα κολλάνε στους δρόμους από φόβο, οι οδηγοί της άμαξας είναι υπεύθυνοι για αμέτρητα χτυπήματα, και οι ποδηλάτες και οι πεζοί έχουν επανειλημμένα συγκρουστεί με άλογα που δεν έχουν συνηθίσει σε τέτοιο περιβάλλον.

Μπορείς να λάβεις και εσύ μέρος ενάντια σε αυτήν τη βαναυσότητα, και να μάθεις περισσότερα από εδώ.

Κανένα ζώο δεν αξίζει τέτοια ζωή. Δεν υπάρχει λόγος να κρατούνται αυτά τα άτομα στους δρόμους, να καταπονούνται και να λιποθυμούν από τη ζέστη για την απόλαυση των τουριστών. Αυτό είναι ένα καλό αίτημα για αρχή, όμως μπορείτε να γράψετε ό,τι θέλετε στο συμβούλειο της πόλης σας από εδώ.

Είναι επίσης σημαντικό να ενημερώσετε τους ανθρώπους για αυτήν την κακοποίηση, γιαυτό μοιραστείτε αυτήν την είδηση με όσους περισσότερο μπορείτε.

viralnova.com