Μενού

Πυροσβέστες έσωσαν το γατάκι που έπεσε σε πηγάδι στο Νέο Ψυχικό Αττικής

Shares 375

πυροσβέστες διάσωση γατάκι Ένα γατάκι που είχε πέσει μέσα σ’ ένα πηγάδι μεγάλου βάθους σε ιδιόκτητο οικόπεδο στο Νέο Ψυχικό Αττικής απεγκλώβισαν τη Δευτέρα 25 Ιουλίου οι πυροσβέστες του 4ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών σε συνεργασία με τους φιλόζωους κατοίκους που κινητοποιήθηκαν για τη διάσωση του ζώου.

Το κλάμα του γατιού άκουσε ένας καταστηματάρχης της περιοχής, ο οποίος ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία που αμέσως έσπευσε με προθυμία για να το σώσει.

πυροσβέστες διάσωση γατάκι

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του ζώου ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και χρειάστηκαν πάνω από 3 ώρες για να καταφέρουν οι πυροσβέστες να το βγάλουν από το πηγάδι.

Αφού πρώτα απομάκρυναν την πρόχειρη κατασκευή που κάλυπτε την είσοδο του πηγαδιού, οι άνδρες της Πυροσβεστικής προσέγγισαν το γατάκι μ’ ένα αυτοσχέδιο καλάθι κι έτσι κατάφεραν μετά από αρκετές προσπάθειες να το απεγκλωβίσουν.

 

πυροσβέστες διάσωση γατάκι

Η Φιλοζωική Ένωση Προστασίας Αδέσποτων Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού (ΖΩ.ΦΙ.ΨΥ.) αναφέρει για τη διάσωση του γατιού: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα του 4ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών και των φιλόζωων κατοίκων του Νέου Ψυχικού που συνεργάστηκαν πάνω από 3 ώρες για να απεγκλωβίσουν ένα παγιδευμένο ζώο. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και συγκινητικό που, παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις τους, τόσο οι πυροσβέστες όσο και οι κάτοικοι της περιοχής δεν σκέφτηκαν ούτε λεπτό ότι το θέμα δεν τους αφορά ή ότι δεν θα προσέφεραν τη βοήθειά τους σε μια ζωή που κινδύνευε. Συγχαρητήρια σε όλους. Μας γεμίσατε δύναμη και αισιοδοξία».

Shares 375

Σχόλια


Read more:
Close