Μενού

Με ποινή «χάδι» καταδικάστηκε η 88χρονη που δηλητηρίασε γάτα γιατί έμπαινε στον κήπο της

Shares 67

καταγγελία Δηλητηρίαση Γάτα Με ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή χωρίς χρηματική ποινή λόγω προχωρημένης ηλικίας καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Δράμας η 88χρονη, η οποία το Δεκέμβριο του 2015 δηλητηρίασε μια δεσποζόμενη γάτα ενώ βρισκόταν στο κτήμα του κηδεμόνα της στο Μαυρόβατο Δράμας.

Τη γατούλα βρήκε ο 70χρονος κηδεμόνας της να σπαράζει και να κάνει εμετούς και σοκαρισμένος ζήτησε τη βοήθεια ενός συντοπίτη του που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο διπλανό κτήμα. Δεν πρόλαβαν όμως να τη σώσουν καθώς η γάτα που είχε φάει τη φόλα έχασε τη ζωή της σχεδόν ακαριαία. Τους δύο άνδρες πλησίασε η 88χρονη ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία τους είπε ψυχρά ότι εκείνη δηλητηρίασε τη γάτα γιατί έμπαινε στον κήπο της. Ο κηδεμόνας της άτυχης γατούλας κατήγγειλε την 88χρονη στο Αστυνομικό Τμήμα Δράμας και σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος της με την κατηγορία της θανάτωσης ζώου.

Η δίκη έγινε κανονικά χθες καθώς η κατηγορούμενη δεν είχε δικηγόρο. Μάρτυρες κατηγορίας ήταν και οι δύο άνδρες, ενώ η 88χρονη αρνήθηκε ότι δηλητηρίασε τη γάτα λέγοντας ότι εκείνοι βάζουν φόλες στην περιοχή. Το δικαστήριο όμως δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς της και την καταδίκασε σε ένα χρόνο φυλάκισης χωρίς ωστόσο να της επιβάλει χρηματικό πρόστιμο λόγω ηλικίας. Η 88χρονη υποχρεώθηκε να πληρώσει μόνο τα 200 ευρώ για τα έξοδα της δίκης.

Φωτογραφία αρχείου

istoriesadespoton.gr

Shares 67

Σχόλια


Read more:
Close