Μενού

Πιλοτικά η μετατροπή υπολειμμάτων σε τροφές για κατοικίδια

Shares 13

Το επόμενο διάστημα ξεκινά πιλοτικά σε ξενοδοχεία της Κρήτης το πρόγραμμα «Τροφή από τρόφιμα», με στόχο την επεξεργασία των υπολειμμάτων τροφίμων και τη μετατροπή τους σε ζωοτροφή για κατοικίδια ζώα.

Ήδη παρελήφθησαν οι ειδικοί κάδοι οι οποίοι θα διανεμηθούν στα ξενοδοχεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Σε πρώτη φάση θα γίνουν ποιοτικές μετρήσεις, ενώ στο επόμενο στάδιο, τον ερχόμενο Απρίλιο, θα λειτουργήσει πιλοτική μονάδα διαλογής και ηλιακής ξήρανσης των υπολειμμάτων.

τροφές για κατοικίδια μετατροπή υπολειμμάτων σε τροφές για κατοικίδια κατοικίδιες

Το έργο υλοποιείται από τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης σε συνεργασία με το ΤΕΙ του νησιού, το Χαροκόπειο, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Η διάρκειά του είναι 42 μήνες και ο συνολικός προϋπολογισμός του ξεπερνά τα 2,5 εκατ. ευρώ, με την ευρωπαϊκή επιδότηση να προσεγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ Χάρης Μαμουλάκης τόνισε: «Προχωράμε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά μας και περνάμε πλέον στο στάδιο των δοκιμών και των ποιοτικών αναλύσεων των στοιχείων των τροφικών υπολειμμάτων των ξενοδοχείων. Μας χαροποιεί παράλληλα το γεγονός ότι υπάρχει συμμετοχή μεγάλων μονάδων τόσο από τον αστικό ιστό όσο και από τουριστικές περιοχές, κάτι που μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε την πρώτη ύλη διαθέσιμη 12 μήνες τον χρόνο.

ert

Shares 13

Σχόλια


Read more:
Close