Μενού

Πιγκουΐνος κολυμπάει κάθε χρόνο 5.000 μίλια για να συναντήσει τον ηλικιωμένο άνθρωπο που τον έσωσε από βέβαιο θάνατο

Shares 494

πιγκουίνος Όταν αυτός ο ηλικιωμένος άντρας διέσωσε έναν πιγκουίνο που βρήκε μισοπεθαμένο στην ακτή, δεν ήξερε ότι θα δημιουργούσε έναν τόσο ασυνήθιστο και ισχυρό δεσμό με το ζώο. Ο πιγκουίνος ποτέ δεν ξεχνάει το φίλο του και επιστρέφει κάθε χρόνο στο ίδιο σημείο για να τον δει και να περάσει χρόνο μαζί του.

Μια μέρα, ο συνταξιούχος χτίστης João Pereira De Souza, ενώ βρισκόταν σε μια παραλία κοντά στο χωριό Provetá στο Ilha Grande της Βραζιλίας, βρήκε έναν πιγκουίνο που ήταν αδύναμος και καλυμμένος με πετρέλαιο. Αφού τον σήκωσε, τον καθάρισε και τον πήρε στο σπίτι του.

Για μια βδομάδα τον τάιζε σαρδέλες και τον φρόντιζε. Όταν κατάλαβε ότι ο πιγκουίνος ήταν αρκετά δυνατός, πήγε να τον επιστρέψει στη θάλασσα. Ωστόσο, ο πιγκουίνος αρνήθηκε να εγκαταλείψει τον João Pereira.

πιγκουίνος YouTube Screenshot | Wall Street Journal

“Έμεινε μαζί μου για 11 μήνες και κάποια στιγμή εξαφανίστηκε,” δήλωσε ο Pereira de Souza στο Globo TV. “Όλοι έλεγαν ότι δεν θα επιστρέψει, αλλά με επισκέπτεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Φτάνει τον Ιούνιο και φεύγει για να πάει στο σπίτι του τον Φεβρουάριο και κάθε χρόνο γίνεται πιο στοργικός όταν με βλέπει.”

πιγκουίνος Credit: Facebook | João Paulo Krajewski

Ο João Pereira ονόμασε τον πιγκουίνο “Dindim”, και ανάμεσά τους δημιουργήθηκε ένας ασυνήθιστος δεσμός.

“Λατρεύω τον πιγκουίνο σαν δικό μου παιδί και πιστεύω ότι και ο πιγκουίνος με αγαπάει. Κανείς άλλος δεν μπορεί να τον αγγίξει. Πετάει όταν τον πλησιάζει άλλος. Κάθεται στην αγκαλιά μου, με αφήνει να τον κάνω μπάνιο, μου επιτρέπει να τον ταΐσω σαρδέλες και να τον σηκώσω,” λέει ο João Pereira.

πιγκουίνος YouTube Screenshot | Wall Street Journalπιγκουίνος Credit: Facebook | João Paulo Krajewski

Η κόρη του De Souza, η Mery Alves de Souza, δήλωσε ότι ο πατέρας της βλέπει τον Dindim σαν παιδί του και ότι προτιμά να ξοδεύει χρόνο με τον πιγκουίνο παρά με τα δικά του παιδιά!

πιγκουίνος YouTube Screenshot | Wall Street Journal

Ο βιολόγος Joao Paulo Krajewski, ο οποίος πήρε συνέντευξη από τον Pereira de Souza για την Globo TV, δήλωσε στο The Independent : “Οι επαγγελματίες που εργάζονται με ζώα προσπαθούν να αποφεύγουν τέτοιες σχέσεις έτσι ώστε να είναι σε θέση να επανεισάγουν το ζώο στην άγρια φύση. Αλλά σε αυτή την ξεχωριστή περίπτωση, οι αρχές επέτρεψαν στον Dindim να μείνει με τον Joao λόγω της καλοσύνης του.”

“Δεν έχω δει ποτέ πριν κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι ο πιγκουίνος πιστεύει ότι ο Joao είναι μέρος της οικογένειάς του. Όταν τον βλέπει, κουνάει την ουρά του σαν σκύλος,” πρόσθεσε ο Krajewski.

πιγκουίνος Credit: YouTube screenshot

Η σχέση μεταξύ αυτού του ανθρώπου και του πιγκουίνου είναι μοναδική.

Όπως είπε ο κ. Pereira de Souza: “Ο Dindim αφήνει το σπίτι του και τους χιλιάδες άλλους πιγκουίνους κάθε χρόνο για να έρθει και να περάσει χρόνο μαζί μου. Η σχέση μας είναι πολύ ξεχωριστή.”

Δείτε τους στο παρακάτω βίντεο:

Πηγή: diaforetiko.gr

Shares 494

Σχόλια


Read more:
Close