Μενού

Πεζοπόρος σώζει πεινασμένη μαύρη αρκούδα κινδυνεύοντας να χάσει τη ζωή του ή να μπει φυλακή

Shares 263

διάσωση ζώων διάσωση αρκούδα Όταν ο Hancock αποφάσισε να διασώσει ένα αρκουδάκι, ήξερε ότι κινδύνευε να δεχθεί επίθεση από τη μαμά αρκούδα ή να σταλεί στη φυλακή. Αλλά αυτός ο ήρωας αψήφισε τον κίνδυνο και πλησίασε το άτυχο ζώο.

«Όταν αποφάσισα να σώσω το μικρό αρκουδάκι, φοβήθηκα, γιατί για μια στιγμή στιγμή, ένιωσα ότι κινδύνευα,» έγραψε ο Corey Hancock στη σελίδα του στο Facebook. «Στην ουσία, ρίσκαρα τη ζωή μου για να βοηθήσω αυτό το μωρό.»

Ο Corey Hancock είδε ένα ετοιμοθάνατο μωρό αρκουδάκι στην άκρη του μονοπατιού ενώ ήταν για πεζοπορία σε μια ορεινή περιοχή στο Elkhorn του Όρεγκον.

“Ήταν πολύ κοντά στο μονοπάτι, ξαπλωμένο, και φαινόταν να είναι νεκρό. Τα χείλη του ήταν μπλε. Τα μάτια του ήταν ανοιχτά, και ήταν ακίνητο και χλωμό,” έγραψε ο Hancock.

διάσωση ζώων διάσωση αρκούδα

Φοβούμενος ότι η μαμά αρκούδα θα μπορούσε να ήταν κάπου εκεί κοντά, ο 41χρονος φωτογράφος παρατηρούσε για λίγα λεπτά το μωρό πίσω από ένα δέντρο για να βεβαιωθεί ότι ήταν ακόμα ζωντανό.

«Πέρασαν μερικά λεπτά με τη βροχή να πέφτει πάνω στο σχεδόν άψυχο σώμα του. Κάποια στιγμή, τίναξε τα χέρια του μια-δυο φορές. Αυτή ήταν η μόνη ένδειξη που είχα ότι ήταν ακόμα ζωντανό,» έγραψε ο Hancock. «Ήξερα ότι δεν θα ζούσε υπό αυτές τις συνθήκες.»

Ο Hancock δήλωσε στο BBC: «Έχω περάσει όλη μου τη ζωή μέσα στη φύση – ξέρω ότι δεν μπορώ να πλησιάσω τα άγρια ζώα, αλλά αυτή δεν ήταν μια συνηθισμένη κατάσταση. Ήταν εξαιρετικά αδύνατο, και φαινόταν ξεκάθαρα ότι ήταν νηστικό για αρκετές ημέρες.»

διάσωση ζώων διάσωση αρκούδα

Με τις γνώσεις που είχε σχετικά με την άγρια ζωή, ήξερε ότι οι μαύρες αρκούδες μπορούν να μυρίσουν τον άνθρωπο από πολύ μακριά. Με άλλα λόγια, η διάσωση του μωρού σήμαινε κίνδυνος για τη ζωή του. Αλλά δεν μπορούσε να αφήσει το κακόμοιρο πλάσμα να πεθάνει.

“Σκέφτηκα το δικό μου αγοράκι. Η αρκούδα φαινόταν σαν ένα βρέφος. Ήμουν ακριβώς δίπλα του και το έβλεπα ξαπλωμένο και αδύναμο. Θα το άφηνα έτσι μες τη βροχή; Όχι… έπρεπε να κάνω κάτι,” έγραψε ο Hancock.

Έτσι, αποφάσισε να αναλάβει δράση. Πλησίασε το ετοιμοθάνατο αρκουδάκι, το τύλιξε με το πουκάμισό του, και αμέσως έτρεξε προς το αυτοκίνητό του, το οποίο ήταν ενάμιση μίλι μακριά.

«Όλη την ώρα, φοβόμουν ότι η αγριεμένη μαμά αρκούδα θα έρθει να με βρει,» έγραψε ο Hancock.

διάσωση ζώων διάσωση αρκούδα

Μόλις το κινητό του έπιασε σήμα, ζήτησε βοήθεια από τους φίλους του, οι οποίοι τον καθοδήγησαν να πάει σε ένα σημείο όπου θα μπορούσε να βρει ιατρική βοήθεια για το μικρό αρκουδάκι.

Όταν τελικά βρήκε το καταφύγιο Turtle Ridge Wildlife Center, οι υπεύθυνοι συμφώνησαν να αναλάβουν το μαύρο αρκουδάκι, το οποίο πήρε το όνομα «Elkhorn,» λόγω του σημείου που το βρήκε ο Hancock.

Στο καταφύγιο, κατάφεραν να επαναφέρουν στη ζωή το ετοιμοθάνατο αρκουδάκι. Έδειξε μεγάλη βελτίωση την επόμενη μέρα και μεταφέρθηκε στο Τμήμα Άγριας Ζωής του Όρεγκον (ODFW).

διάσωση ζώων διάσωση αρκούδα

Ένας εκπρόσωπος του ODFW είπε στο Oregon Live: «Εμείς συμβουλεύουμε τους ανθρώπους να μην αναλαμβάνουν τη φροντίδα ενός μικρού ζώου εάν δεν δουν ότι η μητέρα του έχει πεθάνει. Είναι αρκετά συνηθισμένο τα μωρά να μένουν μόνα τους στην άγρια φύση.»

Ο Hancock θα μπορούσε να πάρει πρόστιμο $6.000 ή ακόμα και να μπει στη φυλακή για 1 χρόνο για την απομάκρυνση άγριου ζώου από το βιότοπό του, σύμφωνα με το Τμήμα Άγριας Ζωής του Όρεγκον. Αλλά αργότερα, η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι δεν θα του επιβληθούν ποινικές κυρώσεις λόγω των περιστάσεων.

«Ελπίζω ότι ο Elkhorn θα επιβιώσει και θα μεγαλώσει σε ένα μέρος που να μπορεί να έχει μια πολύ καλή ζωή,» έγραψε ο Hancock.

διάσωση ζώων διάσωση αρκούδα

«Αν με ρωτούσατε αν θα το ξανάκανα, θα σας έλεγα ‘ναι’. Κι εσείς σίγουρα το ίδιο θα κάνατε στη θέση μου, οι περισσότεροι τουλάχιστον.»

διαφορετικό

Shares 263

Σχόλια


Read more:
Close