Μενού

Πέθανε το μοναχικό θαλασσοπούλι που ζούσε 4 χρόνια με πέτρινα ομοιώματα

Shares 221

θαλασσοπούλι Υπάρχουν ζώα που είναι δυστυχώς αναγκασμένα να περάσουν τη ζωή τους εντελώς μόνα και ένα από αυτά ήταν το θαλασσοπούλι Nigel, το οποίο έφυγε πρόσφατα από τον κόσμο έχοντας περάσει τη ζωή του με ψεύτικα πουλιά του είδους του, τη «σούλα».

Και με ένα μάλιστα εξ αυτών είχε ξετρελαθεί, αν και ούτε συντροφικότητα θα ζούσε ούτε και απογόνους θα αποκτούσε.

Δείτε το βίντεο

Έτσι πέρασε ο Νιγκέλ τα 4 τελευταία χρόνια της ζωής του, σε ένα ξερονήσι της Νέας Ζηλανδίας να κάνει κόρτε σε ένα πέτρινο θαλασσοπούλι που δεν του έδωσε ποτέ σημασία.

θαλασσοπούλι

Τον βρήκαν νεκρό την περασμένη βδομάδα στον ακατοίκητο προστατευόμενο δρυμό, πλάι πάντα στην πέτρινη φίλη του αλλά και ένα τσούρμο ακόμα 80 ψεύτικων πουλιών που είχαν στηθεί εκεί ήδη από το 1976, όταν οι ιθύνοντες του πάρκου έψαχναν τρόπους να προσελκύσουν το συγκεκριμένο είδος θαλασσοπουλιού.

θαλασσοπούλι

Δεν τα κατάφεραν ωστόσο και τα ομοιώματα έστεκαν ανατριχιαστικά μόνα ως το 2012, αν και τα ξανάβαφαν κάθε χρόνο και τον τελευταίο καιρό είχαν αποκτήσει μάλιστα και λαλιά σούλας, χάρη στα ηλιακά πάνελ.

θαλασσοπούλι

Κάποια στιγμή προσέλκυσαν όμως ένα θαλασσοπούλι, τον Nigel, ο οποίος έφτασε στο νησί το 2015, αν και δεν βρήκε αληθινή παρέα, μόνο τις τσιμεντένιες ρέπλικες με την ψεύτικη φωνή που τόσο τις αγάπησε που δεν ξανάφυγε από κοντά τους…

θαλασσοπούλι

[dailymail] [nbst]

Πηγή

Shares 221

Σχόλια


Read more:
Close