Μενού

Πάσχα με το σκύλο

Shares 64

Σκύλος Πάσχα Για το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού το Πάσχα είναι ένα είδος γλεντιού. Το ίδιο είναι και για του σκύλους. Πόσο έτοιμοι είστε να αποφύγετε συμπεριφορές που μπορούν να οδηγήσουν σε «ατυχήματα» για το ζώο σας;

** «Επικίνδυνες» τροφές
————————————————————

Η σοκολάτα περιέχει μεθυλοξανθίνες και μπορεί να προκαλέσει τοξίκωση στο σκύλο ακόμη και σε μικρές δόσεις. Θυμηθείτε πως η σοκολάτα και οι σκύλοι είναι περισσότερο εχθροί παρά φίλοι.

Τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε λίπος μπορεί να προκαλέσουν στομαχικές και εντερικές διαταραχές στα ζώα καθώς και οξεία παγκρεατίτιδα. Ζώα που δεν είναι μαθημένα στη σπιτική διατροφή καλό είναι να μην τρώνε λιχουδιές. Ενημερώστε την παρέα σας για τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει μία «αθώα» λιχουδιά καθώς μία λιχουδιά από τον καθένα σας ισοδυναμεί με ένα πολύ λιπαρό γεύμα.

** Κόκκαλα
————————————————————

Οι σκύλοι δεν πρέπει να τρώνε κόκκαλα! Το κόκκαλο μπορεί να τραυματίσει σοβαρά τον οισοφαγικό, στομαχικό ή εντερικό βλεννογόνο και να προκαλέσει διάτρηση. Τα αποτελέσματα, συνήθως, είναι τραγικά για το ζώο και, κατ’ επέκταση, για τον ιδιοκτήτη. Αν δεν προκληθεί διάτρηση, μπορεί να προκληθεί έμφραξη του στομάχου ή σοβαρή κοπρόσταση. Σε κάθε περίπτωση, η βρώση και μικρής ποσότητας οστών μπορεί να οδηγήσει το ζώο στο χειρουργικό τραπέζι.

** Φωτιά και ηλεκτρισμός
————————————————————

Αντίθετα με την κοινή αντίληψη, τα ζώα δεν προστατεύουν πάντα τον εαυτό τους. Μαθαίνουν και αυτά μέσα από τα λάθη τους όπως και ο άνθρωπος. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να τα προστατέψετε από το ενδεχόμενο εγκαύματος ή ηλεκτροπληξίας.

** Δηλητήρια
————————————————————

Πολλοί γιορτάζουμε το Πάσχα σε ανοιχτές αποθήκες, γκαράζ και αυλές. Σε αυτούς τους χώρους ενδέχεται να υπάρχουν υλικά όπως πετρέλαιο, οινόπνευμα, φυτοφάρμακα, ποντικοφάρμακα. Απομακρύνετε κάθε δηλητηριώδη ουσία από το χώρο καθώς οι σκύλοι έχουν το χάρισμα να αποκτούν πρόσβαση ακόμη και εκεί που δεν φανταζόμαστε.

vetmenow.gr

Shares 64

Σχόλια


Read more:
Close