Μενού

Το Παρίσι θα απαγορεύσει τα άγρια ζώα σε τσίρκο

Shares 230

Οι αρχές της γαλλικής πρωτεύουσας δεσμεύτηκαν να προχωρήσουν στην απαγόρευση της χρήσης άγριων ζώων σε τσίρκο, μετά το πρόσφατο συγκλονιστικό περιστατικό, όπου μία τίγρη θανατώθηκε από τον ιδιοκτήτη της με πυροβολισμό στο δυτικό Παρίσι, αφού το έσκασε από ένα τσίρκο που βρισκόταν στην περιοχή.

Η πόλη του Παρισιού την Τετάρτη υποσχέθηκε να απαγορεύσει τη χρήση άγριων ζώων σε τσίρκο, σε μια κίνηση που χαιρετίστηκε ως ένα «μικρό βήμα μπροστά» για την προστασία των ζώων .

τσίρκο

Φωτό: EPA/ROMAN PILIPEY

Έντονες είναι στη Γαλλία οι αντιδράσεις για τη χρήση άγριων εξωτικών ζώων σε παραστάσεις τσίρκων και ήδη, 65 δήμοι την έχουν απαγορεύσει.

Νομοθετικοί κύκλοι της πόλης ψήφισαν την Τετάρτη να στηρίξουν την πρόταση της δημάρχου του Παρισιού Αν Ινταλγκό, αναφέροντας ότι «δεσμεύονται ομόφωνα σε μια πόλη χωρίς άγρια ζώα σε τσίρκο».   Ωστόσο, δεν καθορίστηκε προθεσμία και άφησαν την τελική απόφαση για οποιαδήποτε απαγόρευση στην κυβέρνηση.

Το γαλλικό κράτος δεν έχει απαγορεύσει ακόμη τις παραστάσεις με άγρια ζώα σε τσίρκο, μια πρακτική που είναι ήδη απαγορευμένη σε 19 άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

lifo

Shares 230

Σχόλια


Read more:
Close