Μενού

Παράδεισος Για Γάτες: Άνδρας Δημιουργεί Έναν Χώρο Που Λατρεύουν Όλες Οι Γάτες

Shares 0

Γάτες: Ο.. εθισμός του Peter Cohen στις γάτες ξεκίνησε το 1988 με τις δύο άγριες γάτες που ήρθαν με το σπίτι που αγόρασε.

 

Δυστυχώς, και οι δύο χτυπήθηκαν από αυτοκίνητα μέσα σε ένα μήνα το ένα μετά το άλλο. Μόνο μία επέζησε, οδηγώντας τον Peter στο να την κάνει γάτα εσωτερικού χώρου. Έτσι, φυσικά, ήθελε να βεβαιωθεί ότι το σπίτι του ήταν ένας χώρος που άξιζε για εκείνη να περνά τον περισσότερο χρόνο της.

Και έτσι άρχισε ο Peter να μετατρέπει το σπίτι του στην τέλεια όαση για γάτες.

Ο Peter, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης μιας κατασκευαστικής εταιρείας, δεν έμεινε πίσω όταν δημιούργησε τα τέλεια σχέδια για τις γάτες του – υιοθέτησε άλλα δύο για να βεβαιωθεί ότι η προηγουμένως άγρια γάτα δεν ήταν μοναχική. Αντλώντας έμπνευση από το «The Cats’ House» του Bob Walker, ξεκίνησε προσθέτοντας ανυψωμένους περιπάτους με γάτες.

«Μόλις είδα ότι οι γάτες τις αγαπούσαν, έγινε ένα είδος ατελείωτου χόμπι», είπε ο Peter . «Επιπλέον, καθώς προσθέταμε περισσότερες πασαρέλες, θα μπορούσαμε να προσθέσουμε περισσότερες γάτες».

Τώρα με τις 24 του γάτες, ο Peter και οι συγκάτοικοί του έχουν δημιουργήσει αυτό που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως ένα σπίτι για γάτες. Στην πραγματικότητα, το αναφέρουν ακόμη και ως «House Of Nekko», που είναι γιαπωνέζικο για το House of Cats.

«Δίνοντάς τους πολλούς περιπάτους, γέφυρες, σήραγγες κ.λπ. για να εξερευνήσουν και να ζήσουν, τους παρέχουμε έναν ενδιαφέροντα κόσμο», είπε. «Οι γάτες είναι όπως κάθε αισθανόμενο ον. Χρειάζονται ένα ενδιαφέρον περιβάλλον για να ζήσουν και να ευημερήσουν».

Μαζί με τη ζωή στον παράδεισο ενός γατολάτρη, ο Peter διευθύνει επίσης μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που στοχεύει στη συγκέντρωση χρημάτων και την ευαισθητοποίηση για τη Λοιμώδη Περιτονίτιδα της Γάτας (FIP). Το πάθος του να βρει μια θεραπεία ξεκίνησε όταν μια από τις γάτες του, η Μις Μπιν, διαγνώστηκε με τη θανατηφόρα ασθένεια.

Η δεσποινίς Μπιν ήταν η γέννα πέντε. Ο Peter υιοθέτησε αυτήν και μια από τις αδερφές της, τη Vanilla, το 2016. Προσαρμόστηκαν καλά, αλλά η ενεργητική προσωπικότητα της Miss Bean άλλαξε γρήγορα. Διαγνώστηκε με FIP.

Σύντομα, φάνηκε ότι η μόνη επιλογή του Πίτερ ήταν να την κάνει ευθανασία. Αλλά πριν προλάβει να πάρει αυτή την απόφαση, ένας φίλος του είπε ότι μπορεί να μπορέσει να την βοηθήσει με μια δοκιμή θεραπειών για γατάκια με FIP. Χωρίς να χάσει τίποτα, ο Πίτερ αποδέχτηκε την πρόταση.

«Τις επόμενες 17 ημέρες, η Miss Bean και εγώ πήγαμε σε ένα δρόμο με βελτιώσεις και αποτυχίες ενάντια στο φοβερό, θανατηφόρο FIP, συμπεριλαμβανομένων δύο ακόμη θαυμάτων που ξεπερνούσαν τις λοιμώξεις και τα υγρά», είπε ο Peter.

Αν και υπήρξαν πολλά σκαμπανεβάσματα, τελικά, το ανοσοποιητικό σύστημα της Μις Μπιν ήταν πολύ κατεστραμμένο για να ανακάμψει.

«Ήταν ένα εκπληκτικά δυνατό γατάκι που δεν σταμάτησε ποτέ να προσπαθεί απλώς να παίξει, ακόμα κι όταν το σώμα της που είχε αδυναμία», είπε. «[Οι γιατροί] έχουν μάθει πολλά από αυτήν και μια μέρα η FIP δεν θα αφαιρέσει τόσες πολλές όμορφες, αθώες ζωές. Μου λείπει ο Bean. Είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι έφυγε».

Αν και αυτό το πολύτιμο γατάκι δεν τα κατάφερε, η συμμετοχή της στη δοκιμή θεραπειών θα συνέχιζε να βοηθά ένα άλλο γατάκι του Peter: τον Smokey. Αφού πήρε την ίδια θεραπεία που έκανε η Μις Μπιν, όχι απλώς βρίσκεται σε ύφεση, αλλά θεωρείται θεραπευμένος!

«Είναι μία από τις επτά γάτες στον κόσμο που, μέχρι στιγμής, έχουν νικήσει τη FIP», είπε ο Peter. «Η επιτυχία του Smokey και των άλλων γατών που επέζησαν από τη δοκιμή φαρμάκων δείχνει ξεκάθαρα ότι οι ερευνητές μπορούν να θεραπεύσουν το FIP. Απλώς χρειάζονται περισσότερα χρήματα για να κάνουν ευρύτερες δοκιμές φαρμάκων για να κυκλοφορήσουν αυτά και άλλα πολλά υποσχόμενα φάρμακα».

Αντί να περιμένει άλλους να το κάνουν αυτό, ο Peter δημιούργησε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ονομάζεται ZenByCat . Ενενήντα σεντς από κάθε δολάριο που συγκεντρώνεται πηγαίνει για να βοηθήσει τους ερευνητές. Τα υπόλοιπα 10 σεντ καλύπτουν τα γενικά έξοδα και το κόστος ενημέρωσης. Ούτε μια δεκάρα δεν πάει στο σπίτι του ίδιου του Πέτρου ή στις γάτες που μένουν εκεί.

Ο Πέτρος μπορεί να κάνει μια ασυνήθιστη ζωή, αλλά δεν τον πειράζει. Είτε διευθύνει τον μη κερδοσκοπικό του οργανισμό είτε απλώς φροντίζει τις πολλές γάτες του, εξακολουθεί να κάνει μια θετική διαφορά στον κόσμο, όσο μικρή κι αν είναι.

«Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα του κόσμου», είπε ο Peter, «αλλά μπορώ να λύσω αυτό το μικροσκοπικό πρόβλημα για αυτές τις γάτες».

Παρακολουθήστε ένα βίντεο με τον Peter να κάνει μια ξενάγηση στο σπίτι του παρακάτω και μην ξεχάσετε να το μοιραστείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας που αγαπούν τις γάτες.

Για να δείτε το βίντεο πατήστε εδώ.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close